Sa daruim din putinul nostru pentru constructia unei manastiri la Capidava

Maica-Mihaela-Capidava

Singura, doar cu Maica Domnului alaturi, prin rugaciuni inaltate spre cer, in plina noapte si zi de zi, Maica Mihaela Pantea de prin locasuri nemtene cu suflet de mama, plapand si iubitor, cladeste manastire la Capidava – cetatea Scitilor de odinioara, in Dobrogea vremurilor noastre.

Sapaturile de temelie din Iulie 2009 s-au randuit a fi deopotriva cu lansarea proiectului turistico-arheologic “Capidava Redivivus” . Cetatea getica de la Istros reintarita de romani in epoca moderna, inglobeaza si o milenara bazilica in ale carei strafunduri  conform sfintei traditii locale, salasluiesc sfinte oseminte de martiri intru Hristos. Arheologii au cercetat hrisoavele si izvoarele de atestare a acestor fapte si au purces la sapaturi.

Din “Mila Domnului”, maicuta a dobandit tarina de la autoritati si cu sprijinul sfintilor patroni spirituali Epictet si MaterialeAstion, martiri dobrogeni, a urmat lucrarea de zidire a unei case din lemn cu 3 chilii, o trapeza, dar si un mic Paraclis. Parintele staret Iustin Petre de la manastirea “Sfantul Ioan Casian” impreuna cu intreaga obste monahala si mireneasca, au pus umarul si ultimul banut la temelia acestei constructii extreme de anevoioase, urnind tot angrenajul de santier, proiectele si autorizarile necesare dintru inceput, conglasuind in fapte cu Parintele Arsenie Papacioc “ nu a zice, ci a misca inseamna a ajunge”.

Ajutorul pe care maicuta il nadajduieste de la noi, in perioada imediat urmatoare este pentru piatra de temelie a bisericii ce se va zidi din mila Domnului in aceasta vatra stramoseasca. “Pune si tu o caramida”… la Capidava ; este un indemn la mila, jertfa si rugaciune, dupa puterile si inima fiecaruia dintre cei mai mici ai lui Hristos. Sfintii Mucenici Epictet si Astion ale caror sfiinte moaste salasluiesc in catedralele episcopale ale Tulcii si Tomisului, nadajduim ca vor sta la temelia semetei mirese a lui Hristos – biserica manastirii Capidava si vor binecuvanta negresit pe toti cei care se aseaza la rugaciune prin slujba, troparul si acatistul inchinate lor.

Bogaţii au sărăcit şi au flămânzit, iar cei ce-L caută pe Domnul, nu se vor lipsi de tot binele.

 

Mult-patimitorilor pentru Hristos, sfintilor mucenici Epictet si Astion, primiti acum aceasta rugaciune de la noi, cei ce plecam genunchii inaintea sfintei voastre icoane si precum ati luminat ochii orbilor si ati daruit vindecare slabanogilor, tot asa tamaduiti-ne si pe noi de toata neputinta trupeasca si sufleteasca. Paziti-ne de tot raul cel aducator de moarte trupeasca si sufleteasca si din tot necazul grabnic ne izbaviti, pe noi cei care cinstim pomenirea voastra si marturisim minunile pe care cu puterea Sfintei Treimi le savarsiti celor ce cu credinta canta lui Dumnezeu: Aliluia!

 

Cei care doresc sa contribuie la ctitorire, o pot face in cont :

Manastirea Sf. Epictet si Astion , localitatea Capidava, comuna Topalu – jud. CTA
cont RO03 RZBR  0000 0600 0927 3636, deschis la Raiffeisen Bank Constanta,
CF 21921288 /2007
Maica Stareţă Mihaela Pantea – telefon 0733-323.596 sau 0742-650.460

Basilica-crestina-Capidava Cetatea-Capidava

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    MINUNAT! MACAR UN LEU DE LA FIECARE CAND TRECEM PE LANGA RAIFFEISEN SI... CONSTRUIM BISERICA, MANASTIREA, MANTUIREA NEAMULUI! NE IA DOAR 5 MINUTE SA DEPUNEM ACEL LEUT! PROBAT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*