Sfintii Inchisorilor, mijlocitori la Dumnezeu in lupta contra Fiarei

 

Ne-am intors dintr-un mic pelerinaj prin Ardeal. Frumoase locuri, dar din ce in ce mai sarace din punct de vedere duhovnicesc. O reduta a Ortodoxiei este mica comunitate de maici de la Aiud, impreuna cu parintele Augustin. Intr-o discutie avuta cu parintele, sfintia sa ne-a indemnat sa avem multa evlavie la Sfintii Inchisorilor si sa-i cinstim cum se cuvine, avand in casele noastre icoane ce-i reprezinta, sa le citim acatistele si sa-i urmam in marturisirea dreptei credinte, pentru ca ei sunt primii care au cunoscut Fiara si ororile ei. Jertfa lor este un dar dat noua de Dumnezeu, ca sa avem exemplu de marturisire si rugatori in cer in aceste vremuri in care Fiara s-a dezlantuit asupra omenirii prin toate vicleniile. Minunile facute de Sfintii Inchisorilor, mai cu seama cele din ultima vreme sunt marturii ca ei vor sa ne fie aproape si sa nu-i “intristam”, daca nu-i cinstim cum se cuvine si nu le cerem ajutorul.

Pentru rugaciunile Sfintilor Marturisitori din temnitele comuniste, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi. Amin.

Un mic dar pentru cei care pretuiesc locul sfant de la Aiud. Comunitatea de acolo are mai nou o clopotnita si un drapel cu stema Romaniei pe el, care vestesc credinta si patriotismul celor care au murit intru Hristos.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=mzqlDXbjfbw]

CITITI si : Acatistul Noului Mucenic Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor (TEXT + AUDIO)

21 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va aduc la cunostinta un eveniment important: a inceput traducerea cartii D-nei Dr. Katherine Albrecht. Studiul a inceput sa fie tradus de catre D-na Lia Stoica. El este de un real folos in informarea asupra tehnologiei RFID si asupra implicatiilor acesteia. Parerea mea este ca acest studiu trebuie promovat. De asemenea ar fi foarte bine sa se faca pliante cu informatii din acest studiu. Traducerea se gaseste la adresa:

    http://refuzimplant.blogspot.com/2009/04/implanturi-cu-microcipuri-raspunsuri-la.html?showComment=1240691700000#c4780850328886752556

    cartea (originalul) in format html se gseste la adresa:
    http://www.antichips.com/faq/html/faq-toc.html

    in format pdf:
    http://www.antichips.com/faq/pdf/albrecht-microchip-implants-faq.pdf

    iar o traducere aproximativa (facuta de Google) la adresa:
    http://translate.google.ro/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.antichips.com%2Ffaq%2Fhtml%2Ffaq-toc.html&sl=en&tl=ro&hl=ro&ie=UTF-8

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu tot respectul, refuz sa cred ca Ardealul e sarac, duhovniceste vorbind. Nici macar nu pot sa cred ca a scazut credinta in zona pomenita. Poate aveti vreun argument pe care l-ati omis...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Zona pomenita e Ardeal, nu o anumita localitate. Si se simte din predici, din randuiala preotilor, din numarul de credinciosi din biserica etc. Cine este din zona poate sa mai dea exemple.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat ! Sunt din zona, adica din Ardeal, si va spun cu certitudine ca Ardealul nu este sarac din punct de vedere duhovniceste;inainte de a va da mai multe exemple de localitati si Manastiri imbunatatite duhovniceste, vreau sa pomenesc manastirea Casiel, unde se face zilnic Sfanta Liturghie, si apoi parastas, si slujba este de o mare calitate; sa va mai spun si alte locuri foarte bogate d.p.d.v. duhovnicesc: Catedrala Sfintii imparati Constantin si mama sa Elena din Hunedoara; Catedrala din Ghelari; biserica din Teliuc; Catedrala din Deva; Catedrala din Orastie; Manastirea Sf Ioan Maximovici din Orastie; catedrala din Simeria; si desigur marile Manastiri : Nicula, Rohia, si toate celelalte pe care nu le mai amintesc,fiind foarte cunoscute; putine locuri in tara in care Sfanta Liturghie se oficiaza cu atata ravna, si fara sa fie scurtata; cred ca ar trebui sa faceti un pelerinaj duhovnicesc prin Ardeal, si nu turism duhovnicesc. Va rog iertati ! Doamne ajuta !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aiud-ul-rana sângerândă a neamului românesc. Cum e sa te afli inconjurat de atatia Sfinti?

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a Inviat !

    Stiu ca nu are nici o legatura cu topic-ul acesta,dar nestiind cum sa va contactez o fac in aceasta modalitate. Am si eu o icoana cu cei 3 Cuviosi dar este destul de pixelata,astfel ca doream sa va intreb ce program folositi pentru a obtine imagini mai mari dar fara pierderea calitatii? Sunt curios pentru ca as dori sa scot niste icoane la imprimanta dar din cauza calitatii imaginii nu le pot scoate.
    Ma iertati daca v-am deranjat.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      din cate stiu este un program care face acest lucru, insa cred ca ii aplica un efect de "blur" si in nici un caz nu mareste rezolutia imaginii. Se poate aplica acest efect din orice program de editare foto.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intr-adevar la Aiud se simte o mare taina! Cartea din " Temnite spre sinaxare" m-a determinat sa vad acest loc plin de sfintenie! Sa ne rugam sfintilor marturisitori, sa ii cinstim si vom culege roadele credintei! Hristos a inviat !

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin are dreptate.. am fost in Aiud si am intrebat de Schitul "Inaltarea Sfintei Cruci" dar nimeni nu intelegea ce caut, apoi le-am zis de Rapa robilor.. Insa, pana nu le-am spus de detinuti, de puscariasi cum au zis unii, nu stia nimeni ce vreau."Cimitirul detinutilor " asa cunosc ei locul dar nu prea stiu nimic despre ce reprezinta acest loc si niste despre Sfintele Moaste de acolo. La cativa metri distanta...
    Ma rog lui Dumnezeu sa se descopere sfintenia acestor martiri si mai marilor nostri ierarhi caci este strigator la cer ca jertfa lor sa fie trecuta cu vederea.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat!
    In aceste zile, particele din moastele sfintilor inchisorilor se afla spre inchinare la biserica "Sfantul Nicolae" din Bucuresti (situata pe Calea Victoriei, vizavi de Academia Romana). In aceasta seara, de la ora 18, parintele paroh Vladimir va savarsi, alaturi de alti preoti, o slujba (paraclis, canon, acatist) in cinstea acestora. Este vorba despre aceleasi sfinte moaste vazute la Iasi, cu care s-a petrecut minunea izvorarii mirului.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aveti aici o imagine mai buna calitativ decit cea afisata.
    http://www.calvarulaiudului.ro/img/icoana800.jpg

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Liana:
    La manastirea Casiel este unul din marii duhovnici ai Romaniei. E mai putin cunoscut, pentru ca e mult prea modest. Se numeste parintele Serafim Badila, si este inzestrat cu un har rar intalnit azi. Dumnezeu sa-l aiba in paza sa!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La Aiud se intampla foarte multe minuni iar atmosfera duhovniceasca este cu totul deosebita, de o forta rar intalnita. Vorbesc de atmosfera de la Rapa Robilor, pentru ca, intr-adevar, locul este putin cunoscut chiar printre aiudeni. Dumnezeu sa ne ajute si noua aiudenilor sa apreciem ceea ce avem chiar in curtea noastra. Doamne Ajuta!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    parintele serafim e un om deosebit ,ucenic al parintelui arsenie boca,unul din marii duhovnici din ardeal.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://salvatiromania.wordpress.com/2009/04/27/washington-post-evidențiaza-agenda-pentru-„banca-lumii”

  14. Iulia Cirneala

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am gasit in arhiva:

    http://www.razbointrucuvant.ro/2007/08/30/parintele-serafim-de-la-mancasiel-va-urma-persecutie-dragii-mei-sa-luam-in-serios/

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU FACE-TI VACCINUL ANTIVIRAL IMPOTRIVA GRIPEI PORCINE...............http://salvatiromania.wordpress.com/2009/04/25/pentagonul-institutia-criminala-nr-1-in-lume-in-alerta

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://salvatiromania.wordpress.com/gripa-porcina-un-subiect-care-implica-multe-suspiciuni-la-nivele-guvernamentale

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://salvatiromania.wordpress.com/2009/05/01/grupul-bilderberg-adevaratii-conducatori-ai-americii

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Legat de marirea imaginilor pt. icoane. Faceti rost de un kit de Adobe Photoshop, cel mai profesional program de prelucrare a imaginilor. Intrebati de cine lucreaza prin tipografii sau firme de design. Acolo aveti optiunea "Image size". Stabiliti dimensiunea in cm si la Resolution puneti de obicei 150 dpi, suficient pentru o listare. Incercati sa faceti rost de imagini originale cat mai mari, pe care apoi sa le mariti astfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*