Părintele Justin Pârvu este alături de cei prigoniţi pentru atitudinea lor anti-cip

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=NO56CILFPVs]

DOWNLOAD download_fisier

– Părinte, prigoana împotriva creştinilor se pare că a început. Sunt deja foarte multe cazuri în care preoţi, monahi şi mireni, au fost ameninţaţi de către reprezentanţi oficiali ai patriarhiei, pentru că au luat atitudine împotriva actelor cu cip. Ce mesaj aveţi pentru aceşti mărturisitori ai zilelor noastre?

P.I.- Mă bucur pentru că am ajuns şi aceste momente, în care creştinul nostru se poate purifica în vremurile acestea noi care vin peste noi, îmi pare bine şi mulţumesc lui Dumnezeu că a mai ridicat din sânurile Bisericii noastre creştine ortodoxe, oameni care mai au energie şi curaj să poată sta împotriva întunericului care se abate asupra noastră. Acestea sunt, în sfârşit, daruri de la Dumnezeu, prin care mai trăieşte ortodoxia. Am fi, oarecum, mai necăjiţi şi mai supăraţi când am vedea că toată lumea aceasta  fără excepţii, se pregăteşte de prăbuşire. Dar vedem acum cu multă durere, că tocmai cei care ar trebui să fie mărturisitori şi apărători, că nu numai la plăcinte înainte şi la război înapoi. După cum se vede, la ora aceasta, tocmai la cei care ne aşteptam să fie cu adevărat apărători şi ostaşi ai adevărului, au lăsat să meargă oile înainte. În principiul de război, când se făceau luptele acestea de câmp, de pădure, armata era condusă din urmă, ostaşii erau comandaţi din urmă, în frunte era numai un plutonier, era un sergent, un sergent major, dar acum s-a inversat treaba şi într-adevăr e mult mai frumoasă : comandantul trebuie să fie în fruntea armatei, să meargă ostaşii după el. Dacă era lovit comandantul, imediat îi lua locul al doilea şi aşa se merge mai departe până la ultimul ostaş. Găsesc tare de cuviinţă că şi în toate împrejurările acestea, mai ales cât priveşte lupta aceasta a creştinătăţii noastre, trebuie într-adevăr să avem întâi, omul de comandă după care trebuie să ne luăm, şi să murim pentru el cu Hristos, adică să murim cu el pentru Hristos.

Şi, părinte, ar trebui să-l căutăm noi sau să ne caute el pe noi?

P.I. – Asta este lucrarea Duhului Sfânt, trebuie să ne rugăm, să ne putem simţi, şi prin această simţire să ne unim în planul pe care-l avem de dus. Nu-i primejdios nimic dragii mei şi să nu ne întristeze pe noi vremurile acestea pe care le trăim, ele trebuie să se împlinească oricum, noi trebuie să ne bucurăm şi să ne rugăm lui Dumnezeu ca să ne putem menţine, să nu fie şi o cădere, a noastră, ferească Dumnezeu, ca ce spun astăzi, să spun mâine invers. Aşa de altfel se pot întâmpla foarte multe lucruri în tehnica şi în iscusinţa asta diabolică. Astăzi poţi să ştii cum te numeşti, mâine, cu iscusinţa lor nu mai ştii cum te numeşti şi începi să vorbeşti altceva decât ai vorbit ieri. Se introduce un haos, individul nu mai ştie ce să creadă… pericolul al doilea să nu fie mai rău decât cel de la început.

– Totuşi e importantă mărturisirea noastră de azi, căci prin ea primim har de la Dumnezeu ca să putem rezista mâine.

P.I. – Bineînţeles, însă există şi ispita asta diavolească, războiul acesta nevăzut şi al mândriei şi al nesocotinţei noastre care să întoarcă pe dos tot ce am scris sau am spus în tot trecutul. Rămâne valabil ce spunea un episcop greco-catolic în Bucureşti în 1948, spunea el, a propovăduit vreo trei ani de zile împotriva materialismului şi a comunismului, de au îngrozit pe toată lumea aşa activitate bogată ce au dus ăştia prin Bucureşti, Cluj şi oraşele mari, şi el a încheiat aşa: „Dacă voi spune altceva decât am spus până acum, nu mai sunt eu acela”.

– M.F.- Cum sfătuiţi preoţii din parohii să se adreseze credincioşilor faţă de această problemă?

P.I. – Preoţilor din parohie şi din toată latura aceasta a ortodoxiei noastre, le recomand să fie alături de popor, să fie alături de credincioşi, pentru că cu ei vor merge la judecată, împreună vor merge acolo, cât au fost în sfârşit, aici pe pământ, uniţi, crescuţi în Duhul acesta al adevărului ortodox. Acolo nu vor mai avea răspuns de cele ce au făcut aici decât bun sau rău. Acolo îl va întreba pe păstor, cum a păstorit, cum şi-a făcut datoria faţă de toate împrejurările bune sau grele pe care le-a avut creştinul, şi cât a participat la durerile şi la bucuriile lui. Acolo vom fi dezarmaţi de orice fals, acolo nu va mai fi nici politică, nu va mai fi nici o intervenţie alta decât cea curată, a judecăţii lui Dumnezeu. Dacă faptele bune trec prin focul judecăţii, dar faptele rele? Şi atunci, noi trebuie de aici să ne pregătim pentru răspunsul pe care-l vom da înaintea judecăţii lui Hristos.

PRIMA PARTE in interviul luat pe data de 18 martie 2009

[polldaddy poll=1466500]

22 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PARINTELE IUSTIN A FOST PRINTRE PRIMII CARE AU ATRAS ATENTIA FATA DE PERICOLUL ACTELOR BIOMETRICE SI A CIPURILOR RFID, SI CRED CA ASTA SPUNE TOTUL DESPRE EL. NOI NU ERAM ATENTI. NOROC CA AVEM INCA ASEMENEA OSTASI AI LUI HRISTOS !

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa va binecuvanteze parinte si sa nu va ia de langa noi !

  3. Marius Gogonea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sarut mina Parinte Iustin Pirvu! Fiti Binecuvintat de Dumnezeu, pentru a purta mai departe flacara vie a dreptei credinte Crestine. Ne rugam Domnului nostru Isus Hristos si Duhului Sfint, Mingiietorul nostru in aceste vremuri de grea incercare, sa ne intareasca in Credinta, sa putem auzi si sa putem vedea, Semnele si Calea de a merge mai departe spre biruinta, intr-u Slava lui Dumnezeu. Sa ne ierti Doamne, ca de prea multe ori te-am tradat, de prea multe ori te-am uitat, si prea putin am stiut sa iubim Slava numelui Tau! Amin.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    din Calgary...sarut mana parinte Justin Parvu. Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze sa va de-a sanatate sa mai ramaneti cu noi in aceasta viata si sa nu n-e parasiti in aceste prigoane care vor incepe ...privirile multor credinciosi sunt indreptate asupra sfiintiei voastre...de luna care vine renunt la canada...ma intorc in tara si va voi vizita daca mi-o ajuta bunul Dumnezeu . ,,E vremea muceniciei,, Slava lui Dumnezeu...acelea-si urari si sfantului nostru parinte Arsenie Papacioc

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu actelor electronice!!!!!!!!!!
    se pot falsifica foarte usor, se pot clona..........

  6. Iulia Cirneala

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa stam cu frica sa luam minte la cuvintele acestea ale parintelui Iustin:

    "Să ne rugăm lui Dumnezeu ca să ne putem menţine, să nu fie şi o cădere, a noastră, ferească Dumnezeu, ca ce spun astăzi, să spun mâine invers.

    Aşa de altfel se pot întâmpla foarte multe lucruri în tehnica şi în iscusinţa asta diabolică.

    Astăzi poţi să ştii cum te numeşti, mâine, cu iscusinţa lor nu mai ştii cum te numeşti şi începi să vorbeşti altceva decât ai vorbit ieri.

    Se introduce un haos, individul nu mai ştie ce să creadă… pericolul al doilea să nu fie mai rău decât cel de la început."

    Doamne, miluieste-ne pe noi toti sa nu fie asa ceva!!!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mai copii... poll.ul ala e prea radical, dupa umila mea parere. Aveti grija c-o dati in alte balarii...

    De ce nu folositi tot acest efort pe care-l depuneti in stupida (si ineficienta) lupta anti-cip pentru catehizare sau pentru pedagogie ortodoxa sau pentru filantropie? De ce va jucati cu focul cand nu-i necesar si lasati probleme mult mai grele pentru credinciosul de rand, nerezolvate?

    Si altceva... stiti ce zice Sf. Ciprian de Cartagina (parinte patristic sadit adanc in sufletul Sf. Traditii) ca acolo unde este episcopul, acolo este si Biserica.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Biserica va dainui pana la sfarsitul veacurilor... asta implica si un episcop in frunte ei. Deci va randui Bunul Dumnezeu, ierarhi cu viata sfanta care sa ne pastoreasca pe calea stramta ce duce la Mantuire, la Rai !

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SARUT MANA SFINTIA VOASTRA IUSTIN PARVU ! VA MULTUMIM PENTRU TOT CE FACETI, VA ADMIRAM PENTRU FORTA SI CURAJUL, PE CARE LE DEPUNETI IN SLUJBA LUI HRISTOS, IN SLUJBA NEAMULUI ROMANESC..

    Si acum un raspuns tov.Ilici Lenin Tezeu ( a se vedea mai sus ):
    Ma, banditule, cine te plateste sa spui asemenea ticalosii ? Noi suntem copiii lui DUMNEZEU si tu esti copilul Satanei, prin ceea ce spui....
    BA, SECATURA, TU NE INDEMNI SA NE SUPUNEM SATANEI, CUM AI FACUT-O TU, DEJA DE MULTA VREME.....CREZI CA LUPTA NOASTRA ESTE STUPIDA SI INEFICIENTA...ASA CREZI TU BLESTEMATULE... DUPA CE SPUI, IMI DAU SEAMA CA ESTI UN PREOT TRADATOR, ADICA UN COMUNIST IMBRACAT IN SUTANA, SI CARE DIVULGI SECRETUL SF.SPOVEDANII, STAPANILOR TAI.....
    Vorbesti de filantropie....Ai aflat cate mii de suflete, copii orfani si batrani, sunt ajutati de Sf.MANASTIRE PETRU VODA, SUB INDRUMAREA SFINTIEI SALE IUSTIN PARVU ? SFINTIA SA SLUJESTE MII DE CREDINCIOSI CARE VIN LA DANSUL, ZI SI NOAPTE, DANSUL ISI PUNE SANATATEA IN JOC PENTRU MANTUIREA SUFLETELOR LOR, ACEASTA NU ESTE FILANTROPIE ?
    BA, TOVARASE, NU NE JUCAM CU FOCUL, CUM AFIRMI TU, NOI LUPTAM PENTRU ADEVAR, CARE ESTE HRISTOS. SI DACA VA TREBUI SA MURIM PENTRU HRISTOS, O VOM FACE, DEOARECE IL IUBIM SI VREM SA NE INTALNIM CU EL, NOUA NU NE ESTE FRICA DE MOARTE. DACA VOM MURI PENTRU NUMELE CEL SFANT AL DOMNULUI, VOM MOSTENI CUNUNA VIETII VESNICE. CAND MOARE UN OM, EL TRECE DE LA MOARTE LA VIATA, LA VIATA CEA ADEVARATA. DECI NOI VOM CONTINUA LUPTA , VOM FI UNITI IN JURUL SFINTIEI SALE IUSTIN PARVU, PANA NE VA CHEMA DOMNUL LA EL.
    Ia spune-mi tovarase, tu si cu "Preafericitul", CE FACETI VOI PENTRU A OPRI AVORTURILE, HOMOXESUALITATEA, EUTANASIA, PROSTITUTIA, INCESTUL, ETC. ? CE FACETI CA SA OPITI ACESTE FLAGELURI, CARE S-AU ABATUT ASUPRA NEAMULUI NOSTRU, TICALOSII IMPORTATE DIN OCCIDENTUL PUTRED PANA IN MADUVA OASELOR ? BA, TOV.TEZEU SI TOVARASI DIN DEALUL PATRIARHIEI, DATI-NE UN EXEMPLU, VOI SI GUVERNANTII ROMANIEI, CA FACETI CEVA BUN PENTRU MILIOANELE DE ROMANI, CARORA LE SUGETI SANGELE. REZOLVATI VOI PROBLEMELE CREDINCIOSILOR, NU NE MAI DATI SFATURI.. PASOL NA TURBINCA, IUDELOR CE SUNTETI !
    MA tovarase Tezeu, L-AM CITIT SI NOI PE SF.CIPRIAN DE CARTAGINA, DAR TU UITI UN LUCRU IMPORTANT SI ANUME CA EL SE REFEREA LA UN EPISCOP CU FRICA DE DUMNEZEU SI CU MILA PENTRU ENORIASI, DECI SF.CIPRIAN NU SE REFEREA LA EPISCOPII TRADATORI, ASA CUM SUNT MULTI IN "SF.SINOD".
    ASA ZISUL SFANT SINOD ESTE SUB ASCULTAREA DIRECTA A DUSMANILOR CRUCII. TREBUIE SA INTELEGI CA PATRIARHUL, EPISCOPII, PREOTII, DIACONII, GUVERNANTII, ZIARISTII, DECI MA REFER LA TOTI CEI CARE ASCUND ADEVARUL POPORULUI, SUNT TRADATORI DE DUMNEZEU, DE NEAM SI TARA.
    ASA CA LASATI-O MAI INCET CU SFATURILE VOASTRE....TRADATORII CA VOI,
    AR TREBUI SPANZURATI IN FATA CASEI LOR....SLUGI SATANICE, ASTA SUNTETI....

    IAR VOI PREOTILOR, CARE IL SLUJITI CU ADEVARAT PE HRISTOS, LUATI SFANTA CRUCE SI STEAGUL ROMANIEI SI PLECATI PRIN TOATE ORASELE SI SATELE CU BARBATI, FEMEI SI COPII, PENTRU A CERE STOPAREA ACTELOR DE IDENTITATE BIOMETRICE SI A ALTOR NENOROCIRI MAI SUS POMENITE.
    NU VA FIE FRICA ! DUMNEZEU ESTE CU NOI !" INDRAZNITI, EU AM BIRUIT LUMEA" ! SPUNE MANTUITORUL LUMII. LUPTA A INCEPUT DEJA ! TRAIASCA ROMANIA CRESTINA ! TRAIASCA ROMANIA ANTICOMUNISTA ! TRAIASCA ROMANIA ANTI-CIP !

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atunci de ce sa nu lasam in mainile Bunul Dumnezeu si aceasta problema sau macar sa nu se aduca inainte alegeri intre monahii cu viata sfanta ai tarii (dar care de mult nu mai traiesc in societatea actuala) si autoritatea administrativa si harismica din Biserica (menita sa conduca nu doar credinciosi induhovniciti cat mai ales pe aceia care nu stiu prea multe despre propriile suflete)?

    Si din comentariul tau rezulta ca episcopii actuali nu au o viata sfanta... cum poate un crestin sa judece pe un altul? De unde stii ce viata duce un episcop sau altul? Ai primit Dar de la Duhul Sfant sa vezi adancimile sufletelor celor care ne carmuiesc?

    Si mai ales, tine minte: blogo.sfera nu este toata crestin ortodoxa iar rufele spalate in public nu fac decat sa loveasca Biserica asa ca aceste blog.post.uri de forta impotriva ierarhilor tarii, ierarhi care incearca sa dea Cezarului ce-i al Cezarului, s-ar putea sa piarda mai multe suflete decat sa castige, pentru Hristos.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ tezeu.Preasfintiile Voastre ati avut de la Dumnezeu chemarea. Alegerea ati facut-o Domniile Voastre. Ceea ce vedeti aici este rezultatul aacestei alegeri. N u va suparati pe oitele ce nu vor sa fie aruncate in prapastie.Cezarul vrea acum sufletele oitelor pentru a-l da vrajmasului.Mie mi-e sincer mila si chiar nu stiu cum puteti trai cu o asemenea raspundere.Ati inteles oare bine ce Va asteapta? Mai vorbiti si cu oamenii, nu numai cu Cezarul.Ma iertati.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DOAMNE AJUTA,

    Vreau sa-l felicit pe d-l Petru din calgarii ca pleaca de aici din canada si se intoarce acasa in tara, ce n-as da sa pot si eu......din windsor, ontario...

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si daca lasam aspectul religios deoparte tot nu putem fi de acord cu actele electronice.Nici ateul nu poate fi incantat de faptul ca datele personale pot fi citite sau clonate de oricine este priceput in IT.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu va suparti pe mine, dar cred ca intrebarea de cine sa ascultam nu isi are rostul.Mai bine sa invatam sa ne rugam pt cei ce ne conduc ,sa ii lumineze Bunul Dumnezeu sa ne calauzeasca catre Imparatie.Cu dragoste si uniti suntem puternici.Nu uitati suntem in perioade Marelui Post al Sfintelor Pasti.

  14. Gabi Sismanian

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    tezeu (vezi mai sus) este un sarpe, atit.
    Iisus Hristos a spus: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Cine iubeste pe Hristos vine pe baricade in aceste momente. Pe ceilalti nu-i osindeste nimeni, dar se osindesc singuri dupa propria alegere pentru vesnicie. Omul se cunoaste cu usurinta dupa fapte. Episcopul care lasa Calea, lasa si Adevarul, lasa si Viata. Acela desi se crede viu a murit deja. Iuda vremurilor noastre.
    Noi, sub scutul si nadejdea in Hristos cu multa rugaciune "...bucurosi le-om duce toate...".
    Doamne ajuta

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa-l intareasca pe parintele Iustin care ne-a luminat ,dar sa stiti ca avem si episcopi, care deocamdata tac, dar va veni vremea cand nu vor m-ai tace si vor spune adevarul. Dumnezeu sa-i intareasca si sa le dea curaj. Doamne ajuta.

  1. Pingback: Portal Ortodox. Crestinism.net » Părintele Justin Pârvu este alături de cei prigoniţi pentru atitudinea lor anti-cip

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PREGATIRI PENTRU AL TREILEA TEMPLU (Noutati 20 martie 2009)

  3. Pingback: Părintele Justin Pârvu este alături de cei prigoniţi pentru atitudinea lor antitotalitarism (video) « bataiosu.ro

  4. Pingback: Mesaj al Parintelui Justin Parvu « IZVOD

  5. Pingback: Acum stiti… « Zona de criza

  6. Pingback: Sticky: actele biometrice(!) « Zona de criza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*