Danion Vasile – Predica la manastirea Petru Voda din 15 feb. 2009

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

[GOOGLEVIDEO=https://video.google.com/videoplay?docid=-2481067585331814522&hl=en]

DOWNLOAD MPG download_fisier

“ESTE MOMENTUL CA MANASTIRILE SA VORBEASCA !”

“Sa ne rugam lui Dumnezeu ca ierarhii sa dea hotararea cea buna. Indiferent insa de modul in care Sinodul va raspunde acestei provocari, noi stim din profetiile cuviosilor un lucru : ca inaintea sfarsitului lumii, multi dintre ierarhi se vor indeparta de dreapta credinta. Daca sfantul Sinod va zice crestinilor sa respinga actele de identitate cu microcipuri, va lua hotararea cea buna. Vom vedea in aceasta mana lui Dumnezeu, care ne arata ca mai dureaza, mai e mult pana va veni sfarsitul, pentru ca avem Sinod, avem ierarhi, care pastoresc poporul asa cum trebuie. Iar daca, Doamne fereste, ierarhii vor spune crestinilor sa primeasca aceste microcipuri ,atunci va fi asa cum a spus parintele Justin : vremea muceniciei.

extras din predica la duminica “Fiului Risipitor”
15 februarie 2009, manastirea Petru Voda

28 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma bucura faptul mai vad si mai aud o voce curajoasa, dar ma si indurereaza mesajul ei. E nevoie intr+adevar de tarie si credinta marturisitoare in aceste zile.
    Sa le lumineze Dumnezeu mintile si inimile ierarhilor sa ia decitia cea buna.
    Doamne ajuta!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Deci indiferent ce spune Sf Sinod noi tot ieşim în stradă. Care e faza? De ce mai aşteptăm hotărârea Sf Sinod dacă facem oricum ce vrem? Vrem să aruncăm cu pietre şi în ierarhi?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Sorin
    unde vezi ca s-a pomenit de iesitul in strada ?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domne ajuta va rog de ce nu pot asculta pr din 15 feb

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce spune cronicarul :"Acestu Pătru vodă daca au pribegitu în Ţara Ungurească de nevoia văru-său, lui Roman vodă, la leatul 6957(1449), n-au făcut zăbavă multă, ci au datu cetatea Chiliia ungurilor."
    http://ro.wikisource.org/wiki/Letopise%C5%A3ul_%C5%A3%C4%83r%C3%A2i_Moldovei,_de_c%C3%A2nd_s-au_desc%C4%83lecat_%C5%A3ara#De_domniia_lui_P.C4.83tru_vod.C4.83

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt impotriva acestor cipuri pt ca:
    -cunoastem fiecare perioada comunista cand eram ascultati si parati de parca eram infractori si nu puteam merge unde dorim, iar acuma introduc cipuri in mana dreapta ca sa ne poata controla mai bine ceea ce facem;
    -in cipuri vor fi introduse toate greselile (pacatele) pe care un om le face de-a lungul vietii. De exemplu daca cineva in viata lui a furat, cu "ajutorul" acestui cip nu va mai putea circula liber chiar daca si-a ispasit pedeapsa pt ca peste tot securitatea din magazine, banci, gari,etc va fi anuntata si astfel pacatul lui il va urma toata viata si chiar si dupa moarte. Daca acea persoana s-a pocait de faptele lui rele, s-a pocait degeaba pt ca pacatul lui il vaneaza toata viata.
    -anticrist poate insemna ca ce a facut Hristos pt noi, el va face contrariul, adica daca Hristos a murit spre iertarea pacatelor, anticristul va face ca pacatele noastre sa nu mai fie iertate;
    -introducerea semnului fiarei (cipurilor) pe mana dreapta a fost scrisa de 2000 de ani;
    -daca legam ceva pe pamant, va fi legat si in cer, iar daca dezlegam ceva pe pamant atunci va fi dezlegat si in cer, si in cazul asta daca ne scriem pacatele pe pamant in cip , pacatele noastre nu vor mai fi iertate in cer si astfel jertfa Lui Hristos va inceta pt noi si astfel anticristul va face sa inceteze jertfa Lui Hristos despre care ne este scrisa in Daniel.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cum sa copiez predica pe dvd , invatati-ma fratilor

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratele meu Danioane

    sa inteleg ca matale faci analiza deciziei Sf Sinod fara nicvi un pic de rusine,dupa principiul ..daca nu e ca noi atunci nu e bine....sau altfel spus...bagi zazanie intre Pr IUstin si Sinod...taman la Petru Voda...bine spunea unu ca va folositi de duhovnici pentru a va expune ideile beligerante

    Unu greu de manipulat....dar destul de lucid pentru a striga
    Jos Globalizarea...fara cipuri

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Afla ca predica a fost pe placul parintelui Iustin!
      Si nu e zazania scopul ! E vorba de partea cui se afla Sinodul: de partea lui Hristos sau a antihristului !!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://salvatiromania.wordpress.com/proiectul-nasa-“blue-beam”-simularea-holografica-a-venirii-“salvatorului”-noii-ordini-mondiale

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Slava Domnului! Avem nevoie de tineri ca Danion, ce vorbesc cu smerenie, claritate si in duhul sfintilor parinti. Amin!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De ce a fost numită Mănăstirea Petru Vodă după acela care "au datu cetatea Chiliia ungurilor” (cum spune cronicarul) ?

  12. intrebati lumea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @blogideologic
    De unde stim ca localitatea Petru Voda langa/in care e construita si manastirea isi are numele de la acel Petru Voda de care amintiti de vreme ce zice ca a domnit tare putin? de ce nu ar fi de la Petru Musat, Petru Rares sau altul? Aveti informatii in acest sens?
    Apoi, manastirea, din cate stiu eu, se numeste Sf. Arhagheli Mihail Si Gavriil, nu Petru Voda. Lumea ii zice Petru Voda din cauza ca se gaseste in acest loc, care se mai numeste si Hasca (se aude Hashca). Eu am auzit mai ales pe cei din zona zicand adesea ca merga la manastirea Hasca, referindu-se la ceea ce unii numesc Petru-Voda, iar cei care cunosc ii zic pur si simplu Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din jud. Neamt. Sunt carti scoase de manastire si sunt semnate ca atare, deci fara nicio legatura cu denumirea invocata de dumneavoastra.
    Pe de alta parte, sunt atatea parohii care au nume aproape comice, din cauza ca pe langa numele hramului au si epitete legate de locul unde se afla - lucru care le diferentiaza de alte biserici cu acelasi hram, dar alta locatie. E plin Bucurestiul de astfel de denumiri de parohii, nu stiu daca sa dau exemple de-a dreptul tragi-comice. Cum ar fi sa ai atasat pe langa numele unui sfant de hram si denumirea, neparat cu sedila, ”Catzelu”, ”Regia Tutunului” si altele asemenea.
    La urma urmei, ce vina are manastirea infiintata de parintele Iustin Parvu pe locurile frumoasei sale copilarii pentru faptul ca cineva, candva a dat localitatii numele unui voievod Petru, fie el unul bun sau rau (desi e clar ca nu exista logica in se da numele unui domnitor cu o domnie meteorica si ne-exemplara; iar aceasta lipsa de logica ma face sa ma gandesc tocmai la faptul ca nu de acolo i se trage numele)? Oare nu se gaseau atatia alti domnitori vrednici cu numele de Petru? Doar acesta din Letopisetul Tarii Moldovei, care se incheie cu relatari de pe la sfarsitul secolului al 16-lea? Am dat si eu o cautare pe numele lui Pătru Voda (cum e el trecut acolo) in documentul la care ne trimiteti. Si spune negru pe alb ca sunt mai mult de 100 de trimiteri la diferiti Pătru Vodă si la diversele lor fapte... De ce l-ati ales tocmai pe acesta? Aveti informatii clare ca de la el vine denumirea localitati? Si daca da, prezentati-le, ca sa putem discuta mai la obiect. Iar daca nu, permiteti-mi sa va consider un carcotas rauvoitor. Dar si de ati avea, tot nu are nicio relevanta. Si atunci tot carcotas imi pareti. Iertati-ma!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    moise da un buzz pe mess la "e.liviu" dak nu ai facut inca rost de film.
    Doamne ajuta

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domne ajuta sa va ocroteasca Bunul Dumnezeu pt cuvinteke rostite asi dor sa vorbesc pe mes cu dv despre cuvinte duhovnicesti manumesc Maria pacatosa an 54 de ani va rog asi dori niste intrebari

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce scrie în titlu ? "Predica la manastirea Petru Voda" ! Atunci, dacă nu este "manastirea Petru Voda", de ce este propagată minciuna asta pe blogosferă ?

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ intrebati lumea
    Petru Vodă a domnit "tare puţin", dar a făcut "tare mult" rău.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DESCARCATI varianta mpg

    http://www.arhiva-ortodoxa.info/autoindex2/index.php?dir=0.upload/&file=Predica%20Danion%20-%2015%20feb%202009.mpg

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @blogideoligic

    nenea.. matale bati campii rau de tot... ai priceput ceva din predica aia ? sau te iei de detalii care te depasesc ?

    si raspuns pt articolul in care zici ca am fi rusofili
    conducerea Rusiei = o molima bolsevica

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca nu ati inteles nimic din ceea ce v-am raspuns. Care este miza framatarilor dumneavoastra? Astept inca dovada ca localitatea se numeste de la acel Pătru Vodă de care ziceti dumneavoastra fara nicio baza dovedita. Despre imaginarul colectiv ati auzit pana acum? Am senzatia ca vreti sa va razboiti cu el. Succes, insa exista cauze mai bune de luat in seama pe lumea asta! Dar ce va veti face daca premiza dvs e falsa si rauvoitoare si localitatea se numeste asa de la unul dintre slavitii voievozi cu numele de Petru Vodă? Poate ca e chiar de cinste ca acest imaginar colectiv a integrat metonimic cele doua denumiri.
    Pana atunci sunteti un mare carcotas si pierzator de vreme. Iar daca veti veni cu vreo dovada ma veti face sa cred ca sunteti doar unul mai mic. Pana atunci, nu-mi pierd vremea sa va raspund. Sunt lucruri mai destepte de facut. Insa, culmea, s-ar putea ca pur si simplu sa nu stau sa urmaresc daca dati vreun raspuns. Intreb retoric: oare de ce, domnule drag?

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ admin
    "conducerea Rusiei = o molima bolsevica"
    Şi unde este articolul cu titlul ăsta ? Nu dau de el pe blog.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      esti penibil, dom'le.. iti trebuie un articol intreg ? vezi ca aberezi.. ma intreb cate ruble primesti mata ?? care e ideologia caruia ii slugaresti ? sa fie cumva sionista ?

  21. Placinta Vlad Dumitru

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nadajduim in mila Maicii Domnului sa fim uniti si intariti in Dreapta si Sfanta Credinta Ortodoxa si sa nu acceptam ecumenismul ereticilor ierarhi care se dau drept ortodocsi si mai ales ca acum tac.AstA inseamna lepadare de HRISTOS. SA LUAM AMINTE!!La scrierile Sfintilor Parinti.DOAMNE AJUTA MANTUIRE!!

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am tot respectul pentru Danion Vasile, Victor Roncea, admin acestui site si toti ceilalti care nu s-au dezis de Parintele Justin, care si-au demonstrat in timp, prin fapte, nu prin vorbe, verticalitatea si demnitatea crestina si au urmat invataturile Sfintiei Sale.

    Sunt putini cei care inca isi mai pastreaza nealterate ideile, cei care continua sa il sustina dezinteresat si sa apere dreptatea si adevarul, mai ales aici, la Bucuresti, unde multi prefera sa taca sau sa faca dupa cum este convenabil la momentul potrivit.

    Parintele Justin nu merita asa ceva, mai ales din partea unui apropiat de-al sau. Dan Puric este si el o victima a mandriei si a iubirii de sine si nu trebuie sa uite cine l-a intors la ortodoxie si i-a deschis calea.

    Adevaratele valori si interese se vad in timp. Iar acum este timpul ca sa se vada adevaratele interese ale celor ca Dan Puric & friends. Cred ca pana la urma "duhurile se vor deosebi", intentiile reale ale fiecaruia vor fi deconspirate, dar e pacat ca ele vor iesi la iveala atunci cand e prea tarziu, cand nu mai e nimic de facut.

    Sa incercam sa facem ceva in privinta Memorialului de la Aiud, in privinta cipurile electronice si a tuturor celorlalte initiative menite sa distruga ultima urma de sfintenie, de credinta, de intimitate, de libertate.
    Cand va fi prea tarziu, nu vom putea decat sa constatam cat de avansate sunt lucrurile, nu vom mai putea interveni si regizorii si scenaristii din spatele proiectelor se vor bucura ca actorii si-au indeplinit atat de bine rolul si au atras simpatia maselor si au castigat noi adepti.

    Sa le dea Dumnezeu putere Sfintiei Sale, Parintele Justin, ziaristilor si teologilor ca V.Roncea si D. Vasile sa poata sa aduca pe calea credintei pe cei rataciti, pe cei care inca se mai indoiesc, pe cei care inca mai au intrebari.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    e cel mai frumos reportaj

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » D`ale crizei (Noutati 18-19 februarie 2009)

  2. Pingback: Top Posts « WordPress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*