Care sunt interesele d-lui Dan Puric ?

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

UPDATE: Parintele Justin: Tortionarii isi vor vedea “dreptatea” lor, cand vor ajunge in fata mucenicilor si a martirilor

dan-puricIata ca marele propovaduitor al Ortodoxiei, actorul Dan Puric, isi depaseste atributiile de “maturator al drumului spre biserica”, asa cum singur se caracterizeaza.  Si anume : vrea cu tot dinadinsul sa-si faca catedrala, asa, dupa viziunea sa artistica, dar fara nici o legatura cu arhitectonica romaneasca, ca sa nu mai zicem ortodoxa. Si toate acestea chiar trecand peste cuvantul parintelui Justin Parvu, cu care ii place sa se afiseze si nu ezita a-si exprima dragostea pentru sfintia sa. Se vede treaba ca doar interese meschine il anima pe acest “orator” al Evangheliei, care nu respecta nici cea mai elementara notiune a Ortodoxiei : ascultarea de duhovnic.

Stimabilul domn Puric isi aroga personal aceasta initiativa, desi ea apartine de ani buni parintelui Justin si “Asociatiei Fostilor Detinuti Politici”. Iata ce doreste Dan Puric, de fapt s-a si hotarat cu binecuvantarea (a se citi acordul) PS Andrei Andreicut, sa se construiasca la Aiud , la Rapa Robilor, in memoria mucenicilor din perioada regimului comunist.

plan-moschee-puric-aiud2plan-moschee-puric-aiud1

Aduceti-va aminte d-le Puric de vorbele rostite de dumneata : ca exista o ierarhie! Cum va permiteti sa treceti peste cuvantul parintelui Justin ? Cum puteti sustine o asemenea mizerie masonica ? Vreti cu tot dinadinsul sa va apara numele in acel loc sfant al neamului romanesc ? Poate doar asa, ca o posibila sursa de capital electoral…cine stie ce functie tinteste dragul nostru actor (din pct de vedere al actoriei, toate onorurile cuvenite) ?

Va prezentam si proiectul in stil ortodox, bizantin, sustinut de catre parintele Justin Parvu :

plan-manastire-aiud-rapa-robilor

Parintele Justin a zis clar ca nu trebuie sa lasam sa se construiasca aceasta monstruziotate propusa de Dan Puric !!!

Puteti sa  adresati mesajele dvs d-lui Dan Puric, la aceasta adresa : [email protected]

Va rugam sa ALEGETI !

[polldaddy poll=1385369]

152 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cam ce ar zice un securist la povestea asta :
    asa mai fraierilor dezbinati-va singuri ca sa va putem controla pe toti mai usor.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu aveti ce lucra de scrieti astfel de prosti. Cum va permiteti sa ziceti asa ceva despre Dan Puric, de ce nu ati dat un telefon la Parintele Iustin inainte sa scrieti asa ceva sa va lamuriti. Nu vedeti ca acolo scrie anteproiect pe poza cu schita manastirii !!!!!! probabil ca a fost o simpla propunere din partea firmei. Nu puneti paie pe foc fara rost, iar daca va pasioneaza subiectul contactati oamenii care se ocupa de proiect si lamuriti-va, nu scrieti pe net prostii.
    Cred ca duceti lipsa de stiri senzationale...

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu creati zanzanie!
    Poate ca Dan Puric si-a schimbat deja proiectul arhitectonic.
    Nu sariti cu batele pe el; eu unul nu l-am auzit sa fi spus ca nu isi schimba intentia privind proiectul propus si ca e ferm in dorinta sa, daca dvs ati auzit contrariul eu imi cer scuze.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu cred ca Dan Puric stie de proiectul Parintelui Iustin. Puric tine mult la Pr Iustin si in mod cert si-ar retrage proiectul lui daca i s-ar explica ca nu e prea ortodox.
    Dan Puric este cam singurul om de cultura care ia de cate ori poate o atitudine ortodoxa si e un bun roman.
    Sa fim atenti la dezbinare, ca este o primejdie reala.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Gheorghe
    Proiectul este deja aprobat, aceasta este problema... Iar sursele sunt cat se poate de autentice. Scrie anteproiect, dar a devenit proiect deja. Martirii romani merita ceva romanesc si ortodox, idealuri pt care au luptat.. nu bataie de joc, moschei dupa mintea unui actor. Sa-si faca treaba lui, ca o face cu brio.. sa lase pe altii, care au tot dreptul sa aleaga acea biserica pentru fratii de suferinta. A fost cumva Dan Puric la canal, la Pitesti, la Aiud ??

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @mihai
    dragostea ce i-o poarta parintelui Justin nu ar permite o dezbinare, ci o reparare a greselii. Asa cum s-a smerit batranul parinte, ar fi trebuit sa cada cerul pe el de rusine... l-a facut pe parintele sa mearga la Aiud degeaba.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dan Puric NU este nici pe departe" singurul om de cultura care are o atitudine ortodoxa si e un bun roman"(?!). De cate ori l-am auzit vorbind mi s-a parut lipsit de claritate,ridicol si plin de el. N-am inteles niciodata cum si de cine a fost propulsat, asa dintr-o data, in capul listei celor care isi expun public parerile si te obliga sa le asculti si sa le inghiti. Lasand la o parte faptul ca activitatea sa artistica de pana acum nu justifica prin nimic amploarea pe care a luat-o prezenta sa intr-o serie de manifestari legate de cultura si de culte.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnule admin, nu exagera, lucrurile se rezolva de la sine, o sa fie o manastire frumoasa, dar nu improsca cu noroi oameni care au intentii bune. Mai bine ti-ai desfinta blogul decat sa publici astfel de stiri, mult mai castigati am fi si noi si tu.

    PS: La Bisericuta care e acum acolo pe rapa robilor nu ai avut de comentat? Sau e arhitectura pur romaneasca?!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @maria
    omul potrivit la locul potrivit.. fiecare sa-si vada de meseria lui. D-l Puric e prea bun pe scena, ca sa se incurce in construirea de biserici. Sau daca tot se implica, sa o faca cu sfatul parintelui.

    @Gheorghe
    lasam lumea sa voteze.. deja se vede o unanimitate pentru proiectul parintelui Justin. Tinem blogul pentru acei oameni.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Avem nevoie de mai multe dovezi! Daca si Dan Puric se alatura anticrestinismului, anti parintelui nostru Iustin Parvu (si duhovnicul artistului), daca toate aceste proiecte sant reale, nu pot decat sa-l plang cu lacrimi amare si sa inteb: "SI TU FIULE...?"
    Asteptam mai multe detalii si probe! Dumnezeu sa ne lumineze!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Pai probe si detalii nu trebuie mai multe.. Aceste proiecte deja s-au discutat si s-a hotarat, cu binecuvantari arhieresti sa se faca cel propus de d-l Dan Puric.
      Parintele Justin s-a smerit, nu a zis nimic la fata locului.. dar acum ne cere sa nu lasam sa se intample asa ceva.
      Se aude ca actorul Dan Puric ar vrea sa adopte alt proiect, asemanator cu cel al parintelui.. asta ramane de vazut

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu dezbinati, incercati un dialog personal mai intai!!!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru cel care a scris articolul...ar fi bine sa cercetezi aceste zvonuri aruncate de calugarul Filoteu (care dupa cum s-a purata cu domnul Dan Puric numai calugar nu este).
    A-ti vorbit cu domnul dan puric sa aflati si versiunea dansului?
    Imi pare rau ca nu am acceptul dansului sa spun cum stau cu adevarat lucrurile.
    Va repet, cercetati si aflati care este adevarul, nu faceti afirmatii hazardate.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      vedeti ca faceti la fel niste acuzatii nefondate.. cum s-a comprtat parintele Filotheu ?
      oare nu cumva cel care si-a depasit atributiile este d-l Dan Puric ?

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atentie,fratilor. Puric este un om inainte de a fi ortodox. Asadar este supus greselii. Atentia care i se da s-a cam transformat in osanale. Este usor sa te smintesti astfel. Sa nu uitam ca orgoliul este usor de atatat de vrajmas si iute se transforma in valtoare ucigasa. Sa cultivam cu ravna SMERENIA, altminteri caderea este amarnica. Astept cu interes ca d-nul Puric sa-si vadeasca buna masura in acesta problema si in cele ce vor urma.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    domnule admin documneteaza-te.
    eu nu pot sa spun ce a zis acest pseudo-calugar Filoteu, dar vorbiti cu domnul Dan Puric si aflati.
    Cum am zis mai sus, nu am aprobarea dansului sa spun.
    Aflati ce a facut acest calugar si mai stam de vorba.
    Dumnezeu sa va ajute sa aflati adevarul

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    intrati pe site-ul domnului Dan Puric si intrebati-l cum stau lucrurile cu adevarat

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu am inteles :este mai credibil cuvantul unui domn decat cuvantul unui parinte calugar? Mai sa fie...

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Actorul Dan Puric nu s-a consultat cu parintele Iustin, cand a hotarat sa sprijine aceasta lucrare? Grav, daca ii este, sau i-a fost duhovnic! Iar daca a trecut la duhovnic-Arhiereu, asta vorbeste de la sine, este fapta "care tuna", pe langa vorbele lui, care suna.
    El crede ca poate reinventa Ortodoxia? Sau crede ca trebuie modernizata? Amarnica greseala. Tocmai acesta este tezaurul inestimabil al neamului nostru: comoara pastrata asa cum ne-a lasat-o Domnul nostru Iisus Hristos.
    Regretabil, dar daca totul nu a fost decat actorie reusita, din partea lui, pana la urma tot iese la iveala.
    Cum poti, roman ortodox fiind, sa nu iubesti Biserica in stil bizantin, cu picturile ei, interioare si exterioare, in acelasi stil, sau minunatele Biserici de lemn, care se gasesc pe tot cuprinsul tarii, si culminand cu bisericile de lemn din Maramures? Cum e posibil asa ceva, si sa poti spune apoi ca iubesti Ortodoxia, care nu este oare Insusi Dumnezeu? Aici s-a strecurat o minciuna, si daca e adevarat ca Dan Puric a propus acest proiect, categoric ecumenist, atunci el nu este ortodox, ci ecumenist mascat, actor. Sunt cuvinte grele cele ce am scris aici, si sa ma ierte domnul Dan Puric, daca gresesc, insa daca este de buna credinta, nu s-a copt ca marturisitor al Domnului, si a iesit prea repede in fata. E mai bine sa stai cel mai in urma, ca daca esti adevarat, te impinge valul in fata.
    Ceea ce am vazut, adica proiectul dumnealui, SA NU FIE, iar pe el, Domnul sa-l lumineze!Amin.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele Iustin nu a fost de fata cand s-a discutat proiectul. A fost un reprezentant al Sfintiei Sale, si anume acest parinte Filoteu care vad ca se tine de lansat zvonuri. Proiectul manastirii nu il alege Dan Puric ci Mitropolitul Ardealului. Asa ca nu mai facetii acuzatii gratuite. Cercetati, cercetati si iar cercetati.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Ioan
      parintele Iustin a fost in data de 31 ianuarie si 1 februarie la Aiud.. de fata cu IPS Andreicut si cu Dan Puric s-a decis acest proiect.. parintele a ramas pur si simplu surprins.. nu se astepta la asa ceva.
      in ceea ce-l priveste pe monahul Filotheu, era si acesta prezent..atat. Peste parintele Iustin nu vorbeste nimeni de la Petru Voda ...

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mioara daca esti calugar nu inseamna ca esti infailibil. De calugari care sunt doar cuiere pentru haine negre n-ai auzit? NU inseamna ca parintele Filoteu este ca si parintele Iustin (chiar daca il reprezinta).

  20. Ieromonah Andrei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tot respectul pentru domnul Dan Puric. Consider ca textul de mai sus care il incrimineaza e scris cu multa patima.

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    e 1 aprilie sau ce ? ...

    hm, in primul rand cu greu as recunoaste din toate acestea scrise ca fiind din gustul sau gandirea dlui Dan Puric, sau a tipului sau de actiune ..., e ceva destul de bizar in toate acestea pana la urma, cu greu recunosc ...

    pe de alta parte, nici nu pot sa cred alceva...sau sa tagadui cele pe care autorul acestui blog le-a atasat aici, a carui recunostinta si apreciere i-o purtam ..., ca fiind neadevarate, marturisite stramb ori exagerate cu privire la ceea ce domnia sa afirma despre Dan Puric sau intentiile sale ...

    tot ceea ce mi-as putea permite sa remarc, cu iertarea ca ma "implic" si eu in ceea ce poate ma "depaseste" prin natura sa, este sa avem in continuare duhul a ceea ce dorim sa fim, si sa comunicam in acest duh ... . Daca fratele nostru Dan Puric a gandit altfel decat i-o cereau sfanta noastra traditie, ascultarea sau bunul gust al spatiului in care noi existam, sa nu dam de aici in alte lucruri si mai regretabile, in primul rand pentru sufletul dumnealui, iar apoi pentru noi toti ceilalti si pt a noastra vietuire impreuna, ce se vrea a se purta sub marca crestinismului, celui viu si autentic.

    Evident, imaginile afisate sunt esential diferite, iar prima intr-adevar iti "intoarce" nasul parca spre alta parte ... . Am observat ca se mentioneza acolo un cuvant, care ulterior,chiar aproape simultan te duce cu gandul la altceva si presupune implicit multe altele, ori noi nu stim sau nu ne permitem asta, sa-l banuim pe domnul Dan Puric chiar a fi mason, plecand de la o apreciere de gust pur estetic, etichetand edificiul a aduce cu ceva de genul ... . Pana acolo in final insa cred ca este deocamdata cam departe...

    De aici plecand, as vrea sa ma incredintez ca orice polemica vie sau disputa de idei pe linie crestin ortodoxa autentica, va purta in acelasi timp si marca unui crestinism autentic, in privinta "formei" in care se face, dorita a fi cat mai fericit apropiata de acest duh, fara tuse groase, eliminand pe cat posibil atacul direct "la persoana" ci pe cat de mult asupra "ideilor" emise..., fara vatamari sau lezari poate greu de recuperat si de vindecat, si fara plagi in memoria celor ce de asemenea cu drag citesc cele cateva bloguri cu adevarat crestine care au mai ramas si care ne incanta si ne hranesc constiinta noastra, in continuare.
    E bine cu siguranta a spune uneori raspicat lucrurilor pe nume, uneori asta (cand este poate prematur, iar dl Dan Puric totusi pana acum nu a dat ocazia la multe motive de a fi circumspecti ..), cand se face lasand forma "conventionala" crestina de exprimare, trecand la afirmari mai accentuate si mai transante cu privire la persoana incriminatului, migrand deci putin si f deliberat "in afara" formelelor obisnuite de exprimare crestina, pentru o "mai mare" eficienta a acestora, inseamna cateodata a ne baza mai mult pe puterea noastra, cea directa, decat pe pronia si randuiala Dumnezeiasca, care poate daca ar vedea ca urmam cu "incapatanare" pana la capat si neconditionat formele bine stiute cele ideal-crestine de comunicare, ar hotara in chip providential - in bine pentru ambele parti, spre MANTUIREA si INDREPTAREA tuturor, cele de care noi toti avem atat de mare nevoie..., si in aceeasi masura.

    cu iertare, ca m-am implicat si eu aici ... Sa pastram Duhul din noi, cel de la Sfantul Botez cat mai viu - si in privinta formei in care decidem a ne face cunoscute ideile pe care vrem a le aduce la indeplinire cu ajutorul Domnului nostru.

    Doamne ajuta si Doamne miluieste !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @acelas
      multumim.. aveti perfecta dreptate.. doar ca ne supara nedreptatea si mai ales ca se folosesc de numele parintelui... poate ca ar fi trebuit sa luam mai ales din exemplul parintelui Iustin.. sa fim mai smeriti si cumpatati.. iertati-ne.. suntem mai tineri.. mai inflacarati.. cu persoana d-lui Dan Puric nu avem absolut nimic, doar cu ideile neortodoxe ale domniei sale si nu oriunde ! Ci in locul cel mai sfant al neamului romanesc de dupa cel de-al doilea razboi mondial

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    domnule admin vad ca stii multe. inseamna ca ai fost si dumneata de fata si ai vazut comportamentul parintelui Filotheu

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ma indoiesc ca stiti adevarul, si cred ca sunteti la curent doar cu zvonurile lansate de parintele Filotheu. nu sunteti singura victima a acestui parinte. si altii pana la urma s-au convins care este adevarul dupa ce au vorbit cu domnul Dan Puric

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      aflati ca nu am vorbit absolut nimic cu parintele Filotheu.. degeba insistati pe aspectul asta.. probabil asta e problema dumintale : monahul Filotheu. Cine stie ce v-aduce vantul p'acolo prin Craiova ?
      si care este adevarul ? de ce nu puteti spune ? OARE d-l Dan Puric a schimbat-o acum ? are al proiect ? sa zicem aproape identic cu cel propus de parintele Iustin ? care e scopul de fapt ? sa apara neaparat numele Puric la Aiud ? pai nu asa se ramane in istorie, fratele meu ! trebuia sa suferea macar o zi alaturi de cei de-acolo ca sa fie indreptatiti sa-si aroge astfel de drepturi de ctitor.. si pe de-asupra ca asta e ideea sa originala.
      Din pacate, cred ca aici va pierde foarte mult d-l Puric... speram sa nu se dovedeasca a fi un fals ortodox... ca de crestini e plina lumea

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    stati linistit ca nu vrea sa ii apara numele la Aiud. Dar ma doare cand vad ca vorbiti din auzite si nu ati cautat sa aflati si parerea domnului Dan Puric. Insist sa il contactati si sa aflati parerea dansului. Iar daca nu faceti asta inseamna ca aveti un scop ascuns si chiar sunteti impotriva domnului Dan Puric.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      pai imaginile vorbesc de la sine.. nu sunt zvonuri.. iar atitudinea d-lui Dan Puric si vorbele sale de la acea intalnire spun totul.. n-are sens.. va asteptam cu lucruri concrete.. de ce se fereste sa spuna adevarul, daca nu e asta ? Cine de fapt are scopuri ascunse ? Ne intrebam, nu banuim...

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intervin si eu cu o precizare, pentru ca vad ca se face o confuzie. Proiectul nu este al dlui Puric, cu siguranta. Proiectul este al arhitectului care l-a proiectat, un arhitect foarte bine cotat, in voga. Cu siguranta, arh.Radu Mihailescu care a facut proiectul nu primeste sfaturi si inspiratii de la dl. Puric - actor. Contributia dlui Puric este, banuiesc, alegerea arhitectului, finantarea si sustinerea proiectului. Aici ar fi, daca considerati, vina sau meritul dansului. Si mai banuiesc ca, odata ce proiectul a fost finalizat, el personal, nu si-a permis sa comenteze viziunea celui caruia i s-a incredintat. Inca o data, aici cred ca este de comentat, daca doriti. Alegerea arhitectului care sa faca proiectul.
    Acestea sunt parerile mele personale, dar poate gresesc.

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    inca odata va zic...luati legatura cu domnul Dan Puric sa aflati adevarul. Altfel nu faceti altceva decat sa acuzati fara motiv

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Liliana ai perfecta dreptate. Insa unii se grabesc sa arunce cu noroi in domnul Dan Puric fara sa cerceteze cum sta situatia de fapt
    admin : situatia este cea care reiese si din imagini si din discutiile purtate la Aiud.. nu stim alta.. daca stiti spuneti-ne si noua... sau d-l Dan Puric sa vorbeasca.. pana atunci, noi nu trebuie sa lasam sa se construiasca monstruozitatea aceea

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      daca o sa cautati pe acest blog dupa Dan Puric, veti vedea ca nu avem absolut nimic cu actorul dan Puric.. chiar saptamana trecuta am intrat in posesia DVD-ului "ALEGETI - Acces la memorie" si ne-am bucurat inima. Nu suntem partinitori. cand e de laudat si de apreciat o facem. Dar nu vi se pare ca exagereaza prin aceasta megalomanie ? Sa-si puna intrebarea : daca insusi parintele Justin nu doreste acea "cladire", oare ceilalti detinuti, mucenici ar accepta-o ?"

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    frate Mihai! Lasa toate comentariile de pe langa. Se poate ca textul acestui articol sa fie putin cam dur, cu toate ca inteleg si pricinile acestei duritati: o grija prea mare fata de martirii nostri dragi. Dar , pe langa acestea, tie chiar iti place proiectul lui Puric? Crezi ca merita asa batjocura martirii de acolo? Cu toii stim ca, cu voia sau fara voia P. Justin, acest proiect a fost aprobat de IPS Andrei.
    Si daca acest proiect se va inalta totusi la Aiud? Ce fel de satisfactie vei vea?
    Nu cred ca vrea cineva sa-i faca vreun rau d-lui Puric, ci doar sa nu se loveasca in martirii Domnului, nu ai nostri....

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am si eu o intrebare: Cine l/a investit pe Puric cu aceasta lucrare? KGBul sau CIAul? sau poate ca Al Qaeda? Eu am auzit ca Puric se lauda ca lui ii apartine initiativa construirii unui lacas memorialistic la Aiud. Oare P. Justin si Asociatia Fostilor Detinuti Politici au stat degeaba pana acum? De cativa ani buni pe Rapa robilor se inalta rugaciuni fierbinti in cinstea acestor martiri de catre monahi din manastirea parintelui Justin Parvu. Oare nu prezenta acestor rugaciuni i/au reamintit lui Puric de existenta unei Rape pe Aiud?
    Sau poate ca dansul si prietenii lui vor sa ridice alte "lacasuri" acolo?

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    va multumesc domnule admin pentru stergerea posturilor
    admin :daca nu bati campii iti vom lasa si cometariile... ti-am raspuns la tot ce ai intrebat.. raspunde acum dumitale : ce are de ascuns d-l Dan Puric de nu ne puteti spune ? proiect secret ?

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    domnule praslea va asigur ca domnul Dan Puric ar fi ultima persoana care ar lovi in martirii neamului nostru. insa in acest articol se spun multe minciuni, iar domnul admin nu e interesat in aflarea adevarului. de ce nu a fost intrebat si domnul Dan Puric daca este adevarat ceea ce se spune? Contactati-l si aflati si varianta dansului. atat va rog. si il mai rog pe domnul admin sa nu mai stearga posturile mele

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu are proiect secret. eu nu pot sa vorbesc inmumele dansului. si nu cred ca am batut campii pana acum. doar v-am rugat sa luati legatura cu dumnealui sa aflati si varianta lui. dar vad ca v-a deranjat cererea mea si mi-ati sters posturile.
    admin:cum nu vorbiti in numele lui ??? pe cine tot aparati ?

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    una e sa aperi pe cineva, si alta e sa vorbesti in numele lui. e o mare diferenta. mi-e teama ca va luati dupa zvonuri. inca odata vorbiti si cu domnul Dan Puric si vedeti ce zice si dansul. va cer prea mult?
    admin: momentan are tel inchis.. zvonuri nu sunt, pt ca stim bine ce ne-au auzit urechile.. zvonuri incerci dumitale sa introduci, ca e alba, cand de fapt e neagra

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu pot sa cred ca Dan Puric ar putea face o asemenea gafa. Contactati-l ca sa ne putem lamuri! De altfel, cred ca ar fi trebuit sa faceti asta inaite sa postati stirea aceasta atat de acida

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @rodica
      stirea e veche de aproape 3 saptamani, iar verificata este prin autenticitatea persoanelor care au participat la acea intrunire. ce vreti mai mult ? nu am cititat nici o sursa pentru ca nu sunt intermediari

  35. Ieromonah Andrei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Chiar asa, de ce nu se ia legatura cu dl. Dan Puric? Sau cu IPS Andrei? Autorul articolului sau admin chiar cred ca Dan Puric este mason? Acum au descoperit sau stiau mai de demult? Au alte dovezi in sprijinul unei asemenea afirmatii? As fi recunoscator sa mi se raspunda. Dar pe PS Andrei in ce categorie il asezati? Oare este iresponsabil de ceea ce face?
    admin: cladirea pare a templu masonic... nu-l acuza nimeni ca ar fi mason.. nu denaturati.. imaginile si faptele vorbesc de la sine..

  36. Ieromonah Andrei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Drept sa zic, sunt indignat de o asemenea procedura de... aparare a adevarului. In cazul in care nu aduceti lamuriri dincolo de stilul calomniator, ma vad nevoit sa nu mai accesez site-ul dvs. si sa recomand acelasi lucru si fiilor mei duhovnicesti. Poate ca si dvs. riscati sa mergeti cu "razboiul intru cuvant" mai departe decat este bine placut Domnului!
    admin: ce castig ne da acest site ? v-ati intrebat daca nu cumva cei castigati si cei care se folosesc sunteti chiar dvs ? daca se posta doar un simplu zvon, era mai putin credibil si erau indreptatite acuzatiile dvs. dar ce vreti mai mult ? imagini video ? viitorul v-a confirma ceea ce am scris in acest articol si tare ne dorim sa se schimbe situatia.. nu tine nimeni la acel proiect bizantin cu tot dinadinsul, dar macar sa fie ceva pur ortodox si romanesc.. e dovada noastra de pretuire pentru acei marturisitori ai lui Hristos.

  37. Ieromonah Andrei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu cred ca trebuie sa va adresati direct si chiar in scris IPS Andrei pe care il acuzati, in mod indirect, de... cardasie cu Dan Puric!!
    admin: problema e mai mare.. s-ar putea sa fie totul facut in asa fel incat sa nu se "riste" vreo simpatie fata de parintele Iustin... mai ales din partea unui ierarh...

  38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    luati legatura si cu Dan Puric domnule admin, nu numai cu celelalte persoane care au participat la acea intrunire.

  39. Ieromonah Andrei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Imi cer scuze, vad ca a intrat si precedentul comentariu.
    admin: oare activitatea acestui blog de pana acum nu va spune nimic ?
    deveniti asa de suspiciosi doar dupa un articol ?? iar articolul e bine documentat.. asta e adevarul fratilor... si pe noi ne-a durut.. tinem in continuare la d-l Dan Puric.. dar nu intelegem aceasta opozitie a domniei sale cu cel pe care zice ca il IUBESTE.. iertare... se contrazice.. parintele Justin e foarte mahnit in aceasta privinta

  40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate ca nu dl. admin sa ia legatura cu dl. Puric. Dar cineva dintre cei in numele carora vorbeste ar trebui sa il contacteze pe Dan Puric. Asa cred ca spun normele bunei cuviinte, si cred ca toata lumea este de acord, indiferent de opiniile legate de proiectele in discutie. Daca cineva ti-a gresit, te duci si ii spui (chiar si pe blogul dlui Puric). Eventual, iei cu tine si unul, doi martori. Dar a-i reprosa, multe, poate indreptatite, doar la tine in casa, nu vad sa aduca un folos crestinesc. Ca daca dl Puric stie ca esti suparat pe dansul, cu siguranta, neinvitat nu va veni la tine in casa (adica aici pe acest blog). Asa ar face oricine, cred.

  41. Ieromonah Andrei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bine, eu nu ma mai amestec. Fiti dvs. aparatorii Ortodoxiei. Dar sunt profund indurerat pt. ca va apreciam si nu ma asteptam la asa ceva. Iertare!
    admin foarte dureros ca un monah bate in retragere, cand ar trebui sa fie in linia intai
    ne intreabm : sfintia ta pe cine a contactat, de la cine v-ati informat inainte sa scrieti pe acest subiect ? ati incercat sa vedeti daca este adevarata informatia ? veniti doar asa sa iscoditi ? ca poate nu e asa... aduceti contra-dovezi si mai stam de vorba.. iertare

  42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si uitati alt articol pe aceasta tema : http://victor-roncea.blogspot.com/2009/02/controversa-ce-vrem-in-cel-mai-sfant.html

  43. Ieromonah Andrei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma retrag dintr-o discutie fara principii. Eu nu zic ca dl. Puric e nevinovat ci doar ca stilul dvs. de a-l executa in public nu e crestinesc. Un lucru as mai vrea sa stiu: p. Iustin a blagoslovit ceea ce ati scris? Si ma refer nu la idee, ci la duhul acid.
    admin:am si precizat ca e de dorit sa luam din smerenia parintelui Justin.. dar asta e.. suntem pacatosi.. si dupa toata atitudinea dusa in contradictoriu reiese clar ca sunteti partinitori d-lui Dan Puric si proiectului sustinut de dumnealui

  44. Ieromonah Andrei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca vreti sa fiti consecventi, scrieti ceva in acelasi stil si la adresa ierarhilor jucati pe degete de Dan Puric. Pana la urma, ierarhii aleg. Oare IPS Andrei nu cunoaste varianta p. Iustin? Cereti-va scuze lui Dan Puric si concentrati-va ravna pe Episcopia Albei. Ar fi mai onest.
    admin :frate.. ceea ce ne doare e ca d-l Dan puric, atat de apropiat parintelui Justin a facut "pact" cu cei care nu-l au la inima... cand trebuia sa fie intr-un cuget s-intr-o vointa cu parintele.. daca era unit cu parintele, atunci nu se mai puteau folosi de el.. daca presupunem ca asa ar sta treburile... dar timpul le va dovedi pe toate. speram sa ne cerem iertare din toata inima, dar sa fie cinstita memoria acelor marturisitori ai lui Hristos cu o manastire ortodoxa, nu neaparat in stil romanesc, dar macar ortodoxa.

  45. Ieromonah Andrei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si daca ziceti, intr-o formula eliptica, ca nu aveti binecuvantarea p. Iustin, duceti-va smerenia un pas mai in fata si nu va grabiti sa trageti concluzii in ce ma priveste: nu sunt de acord cu proiectul "mason". Asta dovedeste ca trebuie sa ne rugam mai mult inainte de a da cu presupusul.
    admin:ce-a facut sfintia ta ? nu ati dat cu presupusul ? v-am cerut contra-dovezi ...

  46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parinte Andrei,cu diavolul nu te tocmesti..lasa-l ca a facut deja destul rau.

  47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dragi frati romani,
    va rog sa ma credeti ca ma bag in vorba doar din nevoia de a divaga un moment, pt a ne iesi un pic din patima cu care ne postam pe aici parerile.

    cati dintre noi am contribuit substantial la adunarea de fonduri pt manastirea de la Aiud? daca da, Domnul ne va rasplati. nu ne place proiectul lui Dan Puric ? mda, nici mie...dar sa nu ne luam la cearta ca-n piata, chiar daca avem poziti aparent contradictorii, de sa uitam s-avem bun simt !

    vad cu durere c-am ajuns la atata parere de sine incat sa stabilim noi vrednicia de monah a pFilotheu.....(pai cum gresim in a-i scrie corect numele si chiar a scrie corect romaneste putem gresi si in a da verdicte definitive) sau a cere "adeverinta de binecuvantare" pt atitudini care presupun incuvintarea parintelui.

    mi-ar fi placut sa nu ne tot demonstram ca urmasi ai getilor doar dupa...dezbinare...sau daca tot ne cunoastem slabiciunea asta, sa observam ca adesea de la diavol vine....si -cu ajutorul lui Dumnezeu- s-o depasim.

    Doamne, ajuta-ne!

  48. Ieromonah Andrei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu nu am dat cu presupusul si nu caut dovezi. E mult mai simplu: nu ma odihneste stilul acid. Bine, nu e ziditor sa o lungim. Domnul sa va rasplateasca pentru munca voastra si ma iertati pentru ce v-am gresit.
    admin: iertare si pomeniti pe cei implicati in acest proiect sa fie luminati de Domnul !

  49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Consider un punct pe "i" ceea ce a spus parintele.."ca nu e ziditor sa o lungim". A fost o ocazie sa vedem la ce subiecte sarim repejor sa ne parerisim si... daca e sa ne lungim, sau intetim la ceva....aia poate ar fi RUGACIUNEA.

    Doamne, ajuta-ne sa ne iertam si sa ne adunam intru Tine!

  50. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    (...sa ne iertam intreolalta...ca sa ne ierti si TU greselie noastre)

  51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E o lume confuza in care valorile sunt cel putin discutabile, in care cautam infometati repere, cuvinte folositoare la care sa ne raportam in conduita proprie. In momentul in care am gasit o astfel de temelie, construim linistiti, ne identificam cu tot ceea ce promoveaza persoana respectiva. Dan Puric ne-a amintit cine suntem. Ne-a amintit ca trebuie sa luptam pentru ortodoxie, pentru sfintii nostri. Ne impulsioneaza si ne motiveaza. In acest context, o stire de genul acesta te bulverseaza. Rastoarna tot. Si te intrebi simplu: Daca si el are interese ascunse, in cine sa ne mai incredem? Si in acel moment nu-ti vine decat sa faci "dupa capul tau". Ceea ce e total gresit. Dar asta e consecinta atunci cand darami o imagine formatoare. Nu vreau decat sa nu tragem concluzii pripite, sa nu etichetam imediat si poate nefondat, si mai ales...daca facem acest lucru sa o facem cu finete astfel incat accentul sa fie pus numai pe greseala respectiva la care ne referim, si nu pe persoana. Nu se sterge cu buretele ceea ce Dan Puric a facut pentru noi. Dar sa avem rabdare si sa ne rugam. Inca o data va rog sa evitati o astfel de atitudine nuantata exagerat. Va multumesc!

  52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dan Puric si-a ales arhitectul? Si el il plateste? Si nu poate ca comenteze in fata arhitectului ales si platit de el? CIUDATENII! Si cu ce bani plateste dl Puric, chiar si un proiect? Din salariul de actor, din ce aduna de la spectacole, sau din ce s-a afirmat despre dumnealui, din vanzarea cartilor scrise. Cati bani se castiga din asta? Putini! Si cate a scris Dan Puric, ca sa poata infatui ceea ce s-a propus? Cate mai trebuie sa scrie, ca sa poata? Nu cred ca apuca sa mai scrie atatea, ca doar stim ca trebuie sa-ti platesti editarea cartilor, si ce-ti ramane, nu poate sa acoperre asemenea cheltuieli; sau ii este sponsorizata, si editarea cartilor, considerat fiind un formator de opinie printre cei tineri, si este sponsorizata si lucrarea, sub acoperirea numelui sau? CIUDATENII! Inca odata spun SA NU FIE !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      sursele de finantare, din cate stim, nu apartin doar unei singure persoane. Sunt si donatii, sponsorizari si fondurile stranse in urma vanzarii cartii "Sfantul inchisorilor"

  53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PRINTRE ATATIA "JUDECATORI" AI FAPTELOR SI INITIATIVELOR D-LUI PURIC, POT INTRA SI EU UN UMIL CITITOR?

  54. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    surse de finantare? Tot ce s/a facut pana acum s/a facut cu banii P. Justin si cu autoritatea P. Justin. Si daca Puric a castigat un ban, tot pe barba parintelui a facut/o.

  55. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu nu stiu daca ce face sau vrea sa faca domnul Puric este bine sau este rau, nu stiu daca altii ar face mai bine, dar nu inteleg care este problema dezbatuta atat de mult! Sa zicem ca initiativa domnului Puric nu este buna, a noastra ar fi mai buna? Eu cred ca este mult mai usor sa criticam ceva ce face altul decat sa facem noi!
    De ce trebuie sa punem atata patima pentru o problema marunta (cine a avut initiativa, care proiect este mai frumos etc.). Poate ca ar trebuie sa fie o dezbatere publica in privinta acesteui proiect, dar sa ne certam intre noi si sa uitam de ce au murit oamenii acolo si nu numai...
    Nu sunt un partizan al domnului Puric, ii admir retorica, nu insa si ideile in totalitate.
    Iertate sa-mi fie aceste ganduri daca am suparat pe cineva!
    DOAMNE AJUTA!

  56. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Proiectul sustinut de Parintelui Iustin..,e o bijuterie..,in comparatie..,cu celalalt proiect..,care pare fi o ,,aratare...!
    Ma intreb..?,unde este..,frumosul.., de care vorbeste D-nul !,Dan Puric...?
    Iertati-ma !,-

  57. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E oficiala treaba ?!?

  58. Catuneanu Victor Mihai

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Citind comentariile de pana acum, autorii s-ar putea imparti in:
    - Cei care l-au ghicit pe D-l. Dan Puric si au priceput titlul brosurii sale de capatai "Cine suntem" mai degraba drept "Cine suntem?"
    - Cei care isi cladeau "credinta" pe comicariile aceluiasi domn si care sunt disperati ca li s-a prabusit spiritualitatea abia castigata. Un oarecare Lenin ii numea pe acestia cu duiosie: "idiotii nostri utili".
    - Cei care fac parte din echipa operativa de suport a D-lui. Dan Puric si care isi vad indelungata munca de penetrare a stalpilor ortodoxiei si de bagatelizare a credintei, spulberata ca in povestea "Hainele cele noi ale Imparatului". Se recunosc usor din invectivele cu care ii improasca (desigur crestineste) pe cei care le-au dezvaluit fratele din organizatie.

    Sper ca aceia care indraznesc sa-i batjocoresca pe Sfintii Martiri ai Aiudului sa inteleaga din esecul lor si sa se teama de mania Sfantului Arhanghel Mihail, ocrotitorul romanilor martirizati.

    Sa mai ascultam si ce ne spun Sfintii Parinti peste veacuri:

    Pidalion: Canon despre Mimi (actori) si teatre
    “CELE 102 DE CANOANE ALE SFANTULUI SI ECUMENICULUI AL 6LEA SINOD TALCUITE
    CANON 51
    Desavarsit opreste sfantul, si Ecumenicul Sinod, pe cei ce se zic Mimi, si teatrele acestora, dar apoi si privirile vanaturilor, si jocurile cele de pe Scena, a se face. Iar daca cineva Canonul l-ar defaima, si catre ceva din aceste oprite pe sine si s-ar da, de va fi Cleric, sa se Cateriseasca, iar de va fi mirean sa se aforiseasca. [Sinod 6: 24, 62, 66; Cartaghén: 17, 70]
    TALCUIRE
    Cu toata deplinatatea opreste Canonul acesta de a se face cei ce se zici mimi care, uneori urmeaza chipurile Arapilor, alteori ale Armenilor, si alteori ale robilor. Si uneori lovind cu palmele peste fata, cu toate acestea indeamna pe privitori sa se strice de ras. Iar privirea vanaturilor este a privi cineva fiarele, lei, adica, sau ursi, sau altele, sa se lupte unele cu altele, sau cu oamenii ce sunt osanditi spre moarte. Ca nemilostivire si cruzime mare este a privi cineva sangele unora ca acestora varsandu-se, si a rade. Opreste inca pe langa acestea si jocurile, si gingasiturile cele necinstite ce fac, ori barbatii, ori femeile, la Teatre. Drept aceea Actori se numesc cei ce fatarnicesc, cand ca sunt imparati, alteori domni, alteori slugi, si alteori altceva. Si care va defaima Canonul ceva, si va faca dimpotriva, Clericul sa se cateriseasca, iar mireanul sa se aforiseasca.”

  59. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am fost la Conferinta "Despre Omul frumos" si, desi mi-au placut ideile expuse, pot spune ca am ramas dezamagita ca nu a mentionationat nici macar o data numele Sfintiei Sale, Parintele Justin, mai ales ca lansarea cartii a fost chiar de ziua sa, pe 10 februarie, cand implinea 90 de ani. Nu a fost mentionat decat numele parintelui Staniloae. Cine are inregistrarea de la conferinta poate vedea acest lucru.
    Dan Puric a mentionat insa la sfarsit ca pe 12 februarie va implini 50 de ani.
    De asemenea, a spus ca el nu vrea sa ISI faca o vila la Pipera, ci un centru memorial la Rapa Robilor de la Aiud. Dar prin afirmatia sa nu punea accent pe creatie, pe constructie, ci pe creator, pe constructor, adica pe el. Se evidentia ideea ca el e initiatorul acestui proiect. Din nou, niciun cuvant despre Parintele Justin.
    As vrea sa merg si la conferintele urmatoare, dar nu stiu in ce masura fondurile obtinute vor fi folosite pentru ridicarea ACELEI constructii ortodoxe dorita de sfantul contemporan cu noi.
    Este pacat ca un asemenea om care inainte slujea lui Dumnezeu si avea valori si scopuri nobile ajunge sa caute sa castige capital de imagine.
    Cred ca domnului Dan Puric nu i-ar strica un exercitiu de sinceritate. Nu sunt in masura sa il judec si sa ii evaluez adevaratele interese, insa nu cred ca atitudinea sa fata de eforturile Parintele Justin este corecta.
    Parintele Justin este un traitor autentic al ortodoxiei, el este marturisitorul credintei "Romaniei profunde". Este normal ca acolo unde este multa sfintenie sa exista si multe ispite, multa tulburare care sa abata pe cei cu mintea curata de la scopul initial.
    In mesajul de Craciun al Parintelui Justin, spunea ca trebuie sa stim sa deosebim duhurile si sa invatam sa cunoastem pe cei care sunt alesii lui Dumnezeu.

  60. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dupa atatea pareri si concluzii vin si eu cu parerea mea si concluziile mele (partiale):

    1. Am inteles Parintele Iustin Parvu a facut ani buni de inchisoare la Aiud. A fost deci un traitor al acestei orori comuniste, a experimentat-o pe propira piele si spre deosebire de altii care au murit, el a supravietut vremurilor, fiindu-ne acum de mare sprijin si ajutor.
    2. Pana in momentul de fata, Parintele Iustin este singura fata bisericeasca din Romania (cel putin din cate stiu eu), care s-a gandit sa faca ceva in memoria sfintilor mucenici din vremea comunista: a ridicat o capela la Rapa Robilor de la Aiud si a dezgropat moastele acelor sfinti, adica a facut cunoscuta mai bine romanilor de astazi jertfa acelor martiri, jertfa care ar fi fost poate data uitarii. Deci meritul ii apartine in totalitate Parintelui Iustin si calugarilor de la Manastirea Petru Voda care sunt alaturi de dansul.
    3. Am mai inteles (dar nu stiu cat de corecta este informatia) ca Parintele Iustin este duhovnicul actorului Dan Puric. Intrebarea este daca Dan Puric ca un bun fiu duhovnicesc i-a impartasit Parintelui Iustin ceea ce vrea el sa faca intr-o zona geografica si spirituala in care Parintele Iustin a facut totul pana in prezent si la care din punct de vedere moral parintele avea intaietate. L-a intrebat actorul Dan Puric pe parintele Iustin daca ii da binecuvantare sa ridice o manastire in acest loc? L-a informat in legatura cu arhitectul care urma sa fie contactat si in legatura cu stilul arhitectonic al viitoarei manastiri, sau a facut totul de capul lui, iar pe parintele Iustin l-a ignorat punandu-l in fata faptului implinit si luand legatura directa cu episcopul sau mitropolitul locului?
    4. De ce nu a dorit Dan Puric sa faca impreuna cu Parintele Iustin si sub obladuirea dansului un proiect comun pentru ridicarea unui lacas de cult la Aiud?
    5. Ce ascendent moral are actorul Dan Puric pentru a se indreptati inaintea unor traitori ca parintele Iustin si a altora asemenea lui, in a pune monopol pe ceva pe care el nu l-a descoperit, nici nu l-a construit si nici nu l-a trait?
    6. Cu ce indrazneala il da la o parte actorul Puric pe traitorul Iustin?
    7. Si nu in ultimul rand, nu stiu de cat timp s-a intors Dan Puric la credinta ortodoxa, dar cred ca mai are multe de invatat, pentru ca altfel nu se explica cum de a putut sa propuna acel proiect hidos care are mai degraba aspect de mausoleu, intr-o tara unde biserica crestin ortodoxa este atat de minunat si prea indestulator infrumusetata de bisericile in stil brancovenesc, de unicele biserici de lemn maramuresene si de preafrumoasele manastiri pictate si la exterior din Moldova.

    P.S. Eu personal nu inteleg ce vrea Dan Puric si cine este el. Cred ca nu i-ar strica si lui ca si noua tuturor un pic de smerenie, dar din aceea autentica, de modestie daca vreti, pentru ca mandria ne face sa o luam razna.

  61. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne, iarta-ne si lumineaza-ne!
    M-a indurerat foarte tare ceea ce am citit aici. Nu ma consider vrednica sa fac comntarii dar, domnule "admin", i-ati bucurat foarte tare pe dusmanii ortodoxiei cu acest subiect care a adus atatea comentarii si dezbinare. Se prapadesc dracii de ras, vorba paintelui Cleopa. In aceste vremuri grele ortodocsii ar trebui sa fie uniti, nu sa se vorbesca de rau unii pe altii. Iertati-ma, dar din articol se vede clar, domnule "admin" ca aveti ceva personal cu dl. Dan Puric. E micuta dvs. problema, de ce nu i-o spuneti in fata? De ce incercati sa intoarceti si pe altii impotriva lui? Ii numeri pe degete pe oamenii care vorbesc cu curaj in ziua de astazi despre dreapta credinta, despre martirii neamului si despre poporul roman incat ar trebui sa-i respectam pentru curaj, nu sa-i improscam cu noroi. Ma doare sufletul cand vad cu cat venin vorbiti despre un om care, pana acum, nu a facut decat sa "mature cararea spre biserica", asa cum si spune. L-ati denigrat acum pe Dan Puric. Cine urmeaza? Danion Vasile? Parinele Aldea? Parintele Branza? hai, ca nu sunt multi, daca va puneti mintea ii razbiti pe toti. Nu mai faceti jocul dusmanilor ortodoxiei! Nu mai dezbinati crestinii ortodocsi! Dumnezeu nu va ingdui sa se construiasca un "templu mason", cum il numiti dvs. in acel loc sfant. Decat sa scrieti rautati, mai bine va rugati la Dumnezeu sa lumineze mintea celor care vor sa construiasca acolo o catedrala ortodoxa ca ea sa fie pe placul Sau. Fara voia si ajutorul lui Dumnezeu nimic nu se face si acestea sunt incercari pe care El le ingaduie ca sa ne vada fiecaruia credinta. Sa ma iertati daca v-am suparat, Doamne ajuta.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Luiza
      d-l Puric daca o s-o tina cu acel proiect se denigreaza singur...
      cautati de curiozitate numele acelor parinti si teologi pe acest blog si veti afala cat de mult ii "denigram"
      dar de.. aveti si dvs dreptul la o opinie

  62. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sunt de acord cu ce a scris Roxana!

  63. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    admin a zis,
    02/21/2009 la 3:59 pm

    @Luiza
    d-l Puric daca o s-o tina cu acel proiect se denigreaza singur…
    cautati de curiozitate numele acelor parinti si teologi pe acest blog si veti afala cat de mult ii “denigram”
    dar de.. aveti si dvs dreptul la o opinie

    Multumesc ca imi dati dreptul la o opininie, mi-o sustin: opinia mea este ca trebuie sa ne unim sa luptam cu dusmanii ortodoxiei, nu sa le facem jocul dezbinandu-ne. Atat am avut de spus, Doamne ajuta

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      nu e vorba de dezbinare.. ci de renuntarea la lucrurile neortodoxe care duc la dezbinare
      acel proiect e neortodox...

  64. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ia mai cititi odata ce ati scris si vedeti unde este dezbinarea. Cat despre proiect, de acord, este urat. Dar pe pe proiect nu scrie Dan Puric, ca nu este arhitect, ci Radu Mihailescu. Poate o alta abordare a cestui subiect ar fi mai eficienta. De pilda, eu as propune sa faceti un memoriu catre Episcopia Ortodoxa Alba, care este beneiciarul proiectului, memoriu pe care si eu il semnez cu inima deschisa, prin care sa atageti atentia ca proiectul nu numai ca nu este ortodox dar este si urat. Puteti sa trimiteti, totodata un alt proiect, facut de un alt arhitect, dupa gandirea parintelui Iustin. Atat, fara alte comentarii prin care sa insinuati ca cineva are "interese" meschine in aceasta lucrare. Pur si simplu pentru ca alte comentarii nu va fac cinste si mie, sincer,imi pare tare rau. Doamne ajuta

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      daca citeati si comentariile de mai sus, ati fi inteles ca stim exact cum si-a sustinut d-l Puric proiectul... deci n-are rost sa-l mai aparati din punctul asta de vedere. Cat despre memoriu la Arhiep. Albei : in acel loc s-a ales acest proiect in defavoarea celui sustinut de parintele Justin, de fata cu sfintia sa... d-l Puric, pur si simplu sfidandu-l.. asta e dureros, nu faptul ca ne-am exprimat indignarea mai radical.

  65. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate nu ma duce pe mine mintea (ca sunt inginer si stiti, despre ingineri ce se spune) dar dvs. ati spus ca: "nu e vorba de dezbinare.. ci de renuntarea la lucrurile neortodoxe care duc la dezbinare
    acel proiect e neortodox…" si eu de aici am inteles ca va deranjeaza de fapt proiectul si ca vreti sa-l schimbati. In ultimul comentariu insa, spuneti altceva, ca Dan Puric l-a sfidat pe parintele Iustin. Daca e adevarat, e un lucru urat, dar eu nu sunt in masura, nefiind de fata, sa judec pe nimeni. Dar comentariile pe acesta tema, a comportamentului domnului dan Puric, nu rezolva lucrurile. Explicati-mi,va rog, mai pe intelesul meu: doriti sau nu sa schimbati acel proiect? pentru acest motiv, al schibarii proiectului, ati initiat aceasta discutie sau pentru a comenta pur si simplu comportamentul domnului Dan Puric, pe care ziceti ca nu-l denigrati? E undeva o confuzie. Doamne ajuta

  66. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!

    Domnule Admin! Am citit si eu articolul de mai sus. In caz ca sunt adevarate faptele descrise in articol, totusi modalitatea acida de prezentare a informatiilor nu este ortodoxa. Sfintii parinti ne invata ca atunci cand certam pe cineva sa o facem cu durere in inima. Toti suntem pacatosi si toti gresim. Vine o vreme cand nu mai vedem si nu mai intelegem bine fiind patimasi. Dar mai apoi ne dam seama ca am gresit si ne pocaim.

    Domnul Dan Puric a avut si are inima pentru ortodoxie. Poate a gresit si el. Daca ati fi scris articolul cu durere in inima ca o scrisoare adresata unui fiu l-ati fi facut sa se pocaiasca.

    Sa stiti ca datorita modului acid in care a fost scris acest articol s-a creat o rana in ortodoxie. Sper sa se vindece repede si mai sper ca pe viitor cand vor aparea situatii similare sa nu conteze doar prezentarea informatiilor (care trebuie facuta) ci si inima cu care este scrisa acea informatie.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Rana s-a produs cand pur si simplu l-a ignorat pe parintele Justin.. D-l Dan Puric are posibilitatea sa acopere aceasta rana... de la dumnealui ar trebui sa aveti mai multe pretentii, nu de la noi..

  67. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cine sau ce ma poate convinge ca ceea ce este scris in articol este adevarat sau nu? Sincer, mi se pare ca rolul acestui articol este de a-l denigra pe domnul Puric, in principal. Am fost si Eu la o conferinta a acestui domn si imi amintesc ca il elogia pe Parintele IUSTIN, iar in cartea sa era si o fotografie a Parintelui.
    Am vazut ca unii sugereaza ca domnul Puric s-a intors recent la ortodoxie si deci nu are prea multe de spus, inca. Oare cati ani trebuie sa treaca pentru a putea vorbi. Dar domnul Danion Vasile de cati ani s-a intors la ortodoxie..?
    Doar in Armata se mai vorbea despre "veterani" si "bibani" nu si in Biserica!
    Nici eu nu am prea multi ani de cand "am desoperit" ortodoxia, dar nu asta promovata prin acest fel de forum, prin care ne judecam "crestineste" unii pe altii.
    Senzatia mea este ca scopul real al articolului este de a contraataca un concurent (domnul Puric) care tine conferinte si vinde si carti.
    Iar am gresit asa ca, IERTATI-MA!
    DOAMNE AJUTA!

  68. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Prea multa risipa de energie pentru diversionistul Dan Puric. El este un simplu executant al ordinelor primite de la stapanul sau Sorin Ovidiu Vantu si al altora ca el.Era de asteptat sa-l ignore pe Parintele nostru Iustin Parvu; se vedea demult ca este un om foarte infumurat, complexat. Doamne ajuta!

  69. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu parere de rau constat ca unele din comentarii sunt in acel spirit " ecumenist". Adica cel care se esprima impotriva ereziei si a ereticilor, este acuzat de lipsa de iubire, aciditate, duritate, etc., in timp ce cel cu adevarat vinovat este plasat in postura de victima. Asa si aici:
    Daca faptul relatat este adevarat, atunci este foarte grav, si nu vad de ce pe unii ii preocupa stilul exprimarii sau ca se sifoneaza Dl. Puric , iar in rest totul este foarte bine nu? O sa ne trezim cu ditamai magaoaia construita, in timp ce unii se fac purtatorii de cuvant ai " marelui aparator al ortodoxiei".
    Nu am nimic impotriva Dlui Dan Puric si nu i-am citit nici o carte si nici nu o voi face. Consider ca viata mea e prea scurta si sunt sute de carti ale Sfintilor Parinti pe care ar trebui sa le citesc, in loc sa-mi pierd timpul cu jurnalele unui actor.
    Ah, la credinta am revenit si eu de putina vreme, dar inca nu am renuntat la fumat, asa cum dansul nu a renuntat la actorie...
    Dumnezeu sa ne ierte pe toti!

  70. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru cei care se indoiesc ca cele scrise in articol ar fi adevarate, solutia ar fi sa se informeze, iar apoi sa vina cu mustrari la adresa admin.
    Pentru ceilalti, care desi cred ca sunt adevarate, i-a deranjat faptul ca admin nu l-a mustrat pe Dan Puric " cu durere de inima", bine ar fi sa nu mai caute nod in papura. Si admin e om, si poate gresi si el ( desi mie nu mi se pare prea acid tonul. Stilurile de exprimare sunt diferite, iar in cazul de fata nici nu vad cum ar putea cineva ramane rece si a se exprima " elegant" in legatura cu un astfel de fapt. Nici nu mi s-a parut a fi atac la persoana, ci la pacatul persoanei). Dvs care din greseli vi se pare mai grava?
    Articolul sau promovarea acelui proiect si implicit tradarea ?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      se pare ca dintre cei ce sanctioneaza tacit gestul d-lui Puric, mai sunt si persoane care isi expun dezaprobarea in scris... multumim pt intelegere, dana !

  71. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    admin,
    nu e vorba de intelegere. Pur si simplu nu am inteles de ce se exagereaza mereu cand e vorba de pareri diferite. Polemica nu inseamna neaparat dezbinare. Dezbinare este insa gestul lui Dan Puric

    Cat despre reprosurile la " stil", mi-a venit in minte episodul palmei pe care Sfantul Nicolae i-a dat-o lui Arie. Nici acela nu a fost considerat atunci un gest "crestinesc"
    Eu va multumesc pentru existenta acestui site!
    Doamne ajuta!

  72. intrebati lumea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vedeti ca pe 9 martie se infige Sf. Cruce pentru inceperea construirii. Asa s-a stabilit. Si ar trebui facut ceva concret, o interventie scrisa la IPS Andrei, semnata de mai multe organizatii si persoane... Altfel nu vad sa se schimbe ceva. Sau daca oamenii care au decizia sau o pot determina spre bine in problema asta isi dau seama de greseala, se autosesizeaza si-si schimba deciziile. Dar pentru aceasta e nevoie de rugaciune... Sa actionam, deci, pe cale legala, bisericeasca etc.
    Iertati-ma!

  73. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apara-ne Doamne si ne limineaza TU! Intr-adevar nu m-as fi asteptat sa citesc vreodata un astfel de articol,dar nici mare parte din comentarii...Poate admin are dreptate,dar daca se inseala?!? Sigur,mi-a lasat un gust amar,totul,dar,poate fi judecat cineva inainte de a se cunoaste si ceea ce are de spus partea "adversa" ? RECUNOSC,si cer iertare la toti,dupa atatia ani de dezastru total al Romaniei,m-am (ne-am) "agatat" speranta de un om,de d-l Dan Puric.Sa speram ca "cel rau" nu ne intinde,tuturor o noua cursa. Asa sa ne ajute Dumnezeu! Ocroteste Doamne Iisuse Hristoase Romania si pe poporul Tau!

  74. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Luati amimnte la toate duhurile care poarta pe om, mai ianainte de a trage o concluzie.
    Sa ne rugam pentru integralitatea neamului si bisericii crestin ortodoxe, sa ne rugam pentru Dan Puric, Parintele Iustin, Arsenie Papacioc, Sfintii Martiri din Inchisorile coministo-ateiste si sa multumim lui Dumnezeu ca ne-au fost daruiti noua !

  75. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ati cam defavorizat imaginea proiectului lui Dan Puric, e prea dintr-o parte, nu are imagine de ansamblu asa cum e prezentat celalalt proiect. Oricum stilul comentariului nu da dovada nunumai de morala crestina, dar nici de bun simt. Mi-am schimbat parerea despre voi, in rau:(

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      cand ai sa stii mahnirea pe care a avut-o parintele Justin, la cei 90 de ani, creata de acest fiu duhovnicesc al lui, atunci ai sa intelegi si revolta noastra.. si nici nu stiti cat de isteric poate deveni d-l Puric cand i se reproseaza ceva... sa ne fie cu iertare pentru cei carora le-am creat indispozitie prin acest articol. Dar nu vom permite nici batjocorirea memoriei martirilor din temnitele comnuniste si nici ranirea parintelui Justin. Si nu ne mai judecati ca si cum am fi ucenici ai parintelui.. nu suntem vrednici de a-i fi ucenici

  76. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Radu Mihailescu este un arhitect exceptional! De geniu!

  77. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    precum am mai spus, Radu Mihailescu este un arhitect exceptional, de geniu!

  78. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    proiectul postat de voi ca si apartinand arhitectului Mihailescu este o schita initiala de la care s-a plecat. ceea ce s-a prezentat la Alba Iulia arata cu totul altfel. sunteti mincinosi si bateti campii aiurea.
    ca sa nu mai spun ca nu aveti cele mai elementare notiuni de educatie pentru ca ati postat adrese de mail si numere de telefon personale - date ce tin de intimitatea persoanei. sunteti pasibili de proces in instanta.
    ati croit in barba Batranului cea mai penibila poveste din care sa va scoateti ca salvatori ai Bisericii.
    de ce nu ati miscat un capat de ata pana acum referitor la Aiud? de ce v-ati trezit acum, din spatele tastaturii, sa vociferati fabulatii prin ele dovedindu-va lasitatea si micimea? nici nu ma mira ca un Brancusi, un Enescu au plecat din tara asta fara urma de regret...
    sunt scarbit de aceasta mlastina periferica care se bate cu pumnul in piept ca e mare traitoare in ortodoxie!!!
    felicitari! planul vostru de spergere a puntilor intre oameni a reusit de minune!

  79. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    100% de acord cu Parintele Iustin , domnule Puric scuzele mele , dar eu muritoare propun sa renuntati la proiect 🙂 , cu atat mai mult cu cat va declarati un ortodox convins , sa-mi fie cu iertare daca gresesc 🙂 . Nu acuz pe nimeni , momentan ... 🙂

  80. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu ar fi mai bine sa faceti pace ? 🙂 Cu siguranta dracii dau acum baieram . Sa tinem cont de ce spune parintele Iustin (nici nu stiti ce valoros e pentru noi ) , poate ar fi bine sa nu va mai agatati de monahul Filotheu , sa nu uitam ca a contribuit la luminarea unora dintre noi (cand alti parinti nu indrazneau sa deschida gura ) .Cu siguranta Puric va constientiza ca nu e cea mai buna idee a lui 🙂

  81. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In asteptarea raspunsului la email-ul pe care l-am trimis d-lui Dan Puric si care speram sa soseasca mai curand...L-am rugat sa intre aici,sa citeasca,apoi,sa comenteze,pentru lamurirea noastra si a pozitiei sale(duminica,01.03.2009,in jurul orei 20,30-21). Cred ca nu ar fi rau sa avem si pozitia sa,daca va dori.Dar se pare ca,desi au trecut cateva ore bune de atunci,nu vom avea acest raspuns...Cer iertare tuturor,speranta ca poate eu,noi,cineva a inteles gresit...Stim ca speranta moare ultima.Miluieste Doamne Iisuse Hristoase pe poporul Tau si lumineaza-l!

  82. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    iata,am asteptat,d-l puric nu a dorit poate,sa ne "lamureasca"asa cum i-am cerut in email-ul trimis.drept pt.care,imi iau libertatea sa citez un paragraf dintr-un articol al d-lui dan puric(de pe site-ul sau)la "sectiunea" TEXT.Facea vorbire despre un cosmonaut in spatiu,care gasindu-se la un moment dat,in imposibilitatea de a se intoarce pe Pamant,a ingenunchiat si a cerut Domnului sa-l ajute,ceea ce a si facut.Acum iata si citatul: "Suntem intr-un spatiu total stiintific,intr-un spatiu total pozitivist,intr-un spatiu,daca vreti,total tehnocrat,n-are nici o legatura cu Dumnezeu.Numai noi suntem primitivi,poporul roman,ca ramanem legati de ortodoxie.Numai noi suntem retardati in istorie..." Am incheiat citatul...cred ca intr-adevar,nu mai este nevoie de nici un fel de explicatie...Puteti comenta,va rog? Miluieste Doamne pe cei care incep sa piarda speranta! Intr-adevar,NU SUNTEM VREDNICI DE A-I FI UCENICI SFANTULUI IN VIATA DE LA PETRU VODA!

  83. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din cate stiu eu, proiectul sustinut de Parintele Iustin apartine Arhitectului Nicolae Tulban din Brasov, Parintele Iustin dandu-i acestuia direct indrumarile cuvenite.

  84. Doru Casterian

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Romanul Dan Puric a spus ceva despre cipuri? le ia?

  85. Cristi S-Targoviste

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Scrieti numai prostii! Sunati-l si pe Dan Puric si intrebati-l!Nu cred ca el ar fi de acord cu asemenea proiect si ar iesi de sub cuvantul PS Iustin Parvu!

  86. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    am avut ocazia sa il ascult in mai multe randuri. vorbeste frumos. si mult 🙂 si-a format un discurs puternic in untimii ani, acum l-a pus pe foaie/dvd. e bine ca se promoveaza cultura si invitatia la gandire, mai ales in zilele noastre cand media locala ne murdareste cu stiri despre crime, coruptie, iar pe ProTV se canta de revelion imnul national in ritm de manea.

  87. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Leprelor! poate deschideti ochii si inima si nu mai judecati asa de simplu. datorita voua, celor care judecati prea simplu, prea usor si prea superficial e dezbinare! SA VA FIE RUSINE!
    Proiectul de care ziceti ca ar fi sustinut de Dan Puric intr-adevar nu mi se pare nici mie potrivit dar ca sa sari pe cineva ca o fiara, cu o ura de tortionar comunist este prea mult. Si va mai dati crestini! ANIMALELOR!
    Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar poate va treziti odata si nu mai loviti in frati ca "turcanii" asta asteapta!!!
    P.S. noi romanii avem un marturisitor si un mare duhovnic pe nume IUSTIN nu JUSTIN...ca doar nu e Justin Timberlake.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      intr-adevar, nu e jignire ce-ati scris mai sus... dar le-om merita.. insa nu pt ca am atras atentia asupra acestui profitor al numelui parintelui Iustin (Justin se semneaza insusi parintele, daca nu stiati)

  88. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ma bucur nespus ca ati inteles ce am vrut sa zic. nu stiam ca parintele se semneaza Justin. sau poate ca face I mare ca pe J...asa fac si eu cand scriu de mana. oricum...nu conteaza foarte mult o litera..Doamne ajuta!

  89. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Scuze dar am uitat sa scriu in mesajul anterior ca eu unul il vad pe Dan Puric nu profitor ci chiar bine intentionat. De mult se strang bani pentru ridicarea unei manastiri pe Dealul Robilor si de mult sunt probleme si cu locul si cu mai marii locali ai Bisericii. Eu zic ca este foarte bine ca se ocupa cineva ...Nu conteaza ca e Puric sau este Parintele Iustin Parvu. Cred ca sufletul parintelui Iustin nu tine neaparat sa fie Sfintia Sa cel ce face. Cred ca cel mai mult conteaza sa fie.
    Oricum...proiectul de care ziceti ca ar fi sustinut de Dan Puric nu este nici pe departe cel mai potrivit.
    Dumnezeu e sus si vede si pana la urma fie voia Lui!

  90. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca asta este o blasfemie construita intentionat pentru timpurile actuale. Nu cred ca cel care are blogul a avut intentia sa-l jigneasca pe Dan Puric, ci interesele sunt mult mai mari.

    Cred ca ar fi bine sa opresti aceste comentarii, caci din nefericire asupra maestrului Dan Puric se aduc acuze mult prea mari. Nici unul de pana acum nu a spus ceva clar concret cu referire la proiect.

    Daca Dan Puric este intr-o ispita atat de mare incat sa nu-si dea seama ce face, "n-o sa-si revina" citind aceste comentarii. Insa cei care sunt impotriva ortodoxiei O SA AIBA MARI motive de bucurie. Sa nu uitam ce-a facut Dan Puric pentru fiecare dintre noi.

    Am fost avertizati de aceste timpuri. ATENTIE

  91. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Citind comentariile de aici, imi dau seama, draga autorule al acestui blog, ca ai reusit sa faci aici o microreprezentare a poporului roman: o adunatura de prosti care se cearta intre ei si sunt buni doar de scandal, de nimic productiv.

    Va dati mari ortodocsi, dar nu iesiti din casa de frica "ispitelor". Va plangeti de masoni, de CIP-uri, de orice, dar nu aveti curaj nici cat o curca plouata. Ziaristii, cei de la Noua Dreapta si oricine altceva, oameni care nu sunt habotnici ca voi, fac de 1000 de ori mai multe decat o sa faceti voi vreodata. Sunteti o rusine pentru Ortodoxie. Voi reprezentati declinul ei.

  92. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este deja 3 aprilie,puteti sa ne spuneti(stie cineva?) ce s-a mai intamplat cu acest proiect? Va multumesc si Domnul sa va binecuvinteze!

  93. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    As vrea sa o felicit pe d-na/d-ra Andreea pentru comentariul sau logic si concis. Apoi, cu riscul de a fi oarecum in afara ideii principale a articolului, imi exprim mahnirea cu privire la atitudinea unora care se vor intelectuali nevoie mare, dar nu prea stiu pe ce lume sunt: cei care il indeamna pe dl Dan Puric "sa-si vada de treaba, pentru ca este doar un actor", de parca a fi actor e un lucru frivol sau eu stiu cum. Dragii mei, se vede ca nu intelegeti aceasta meserie-pentru ca este si o meserie-, nu va dati seama ca a fi actor e un lucru sacru si deosebit de dificil, pentru care ai nevoie de un har aparte; actoria s-a nascut din nevoia de a educa lumea si are rol fundamental moralizator. Sa inteleg ca nu mergeti la teatru, pentru ca e sub nivelul vostru, sau daca va duceti, o faceti ca sa auziti scrisul din piesa?! Apoi, nu stiu de ce unora vi se pare ca dl. Dan Puric e vanitos; dumnealui ii indeamna pe romani sa -si aminteasca faptul ca sunt vulturi, nu gaini, asa cum ne baga unii in cap, dar cel mai adesea, noi singuri. Dar de niste secole incoace romanii (cei mai multi) dovedesc exact contrariul a ce spune dumnealui. Ce nu va convine, ca vi se spune ca puteti mai mult decat credeti, si prin asta va e teama sa va asumati responsabilitatea de a fi demni, sau nu va convine ca cel care o spune nu are alta formare profesionala, decat o alta pe care ati prefera-o in locul actoriei??!!? A zis una mai sus ca nu ar fi adus niciun aport demn de luat in seama pe plan profesional, dar iti aduci aminte, cucoana, de tanguirile romanilor care-si fac autocritica, spunand, mai mereu, ca nu stim sa ne respectam valorile?? De ce nu vrei sa-i recunosti valoarea aici de fata? Afla ca a fost apreciat, nu numai acasa, dar si in strainatate. Sau, daca tie nu-ti place, inseamna ca tu ai dreptate, din principiu?!
    In fine, revenind la subiectul proiectului, astept o explicatie de la dl. Puric personal, inainte sa trag concluzii. E bine ca lumea tine ochii deschisi, dar ar fi si mai bine daca ar gandi obiectiv si intelept.
    Doamne ajuta!

  94. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    INSIST:CE S-A MAI INTAMPLAT CU ACEST PROIECT??? Va multumesc! Doamne ajuta!

  95. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    INSIST:CE S-A MAI INTAMPLAT CU ACEST PROIECT??? Va multumesc! Doamne ajuta! E posibil un e-mail daca va exista un raspuns? Multumesc anticipat!

  96. Ciprian Primicheru

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cei care vorbesc de rau de aceasta personalitate, Dan Puric cat si de parintii bisericii se vede clar ca sunt rau intentionati si nu merita nici macar luati in seama.

  97. Iulia Cirneala

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oamenii, ca si pomii, se cunosc dupa roade!

    Chiar daca, aparent, florile pomului au un parfum si o frumusete imbatatoare, fructul poate fi, daca nu otravitor, in cel mai bun caz, decorativ... pentru ca s-a inventat si asa ceva!

    Iar cei care se grabesc sa "vada" inainte de coacere "minunatul" sau gust patesc asemeni celor din acest caz "Dan Puric".

    Dar asta nu inseamna ca lucrurile nu pot fi schimbate cu vointa omului spre pocainta si impreuna lucrare a lui Dumnezeu !

    In asa fel incat "fructul" poate deveni o hrana gustoasa, adica nefatarnica.

    As zice, sa ne intristam dar sa avem si nadejde. Si sa fim in pace pentru ca altfel nu suntem prietenii Domnului Iisus care iata, se rastigneste si inviiaza ca sa nu pierim!

  98. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De cand a stat de vorba cu ambasadorul olandei, nu prea mai e acelasi puric! A deraiat! Sa ne rugam pt el ca sa-si revina intru Domnul Iisus Hristos!

  99. intrebati lumea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In ce sens sau directie spuneti ca a deraiat? a devenit „ieuropean”, ecumenist etc? care e ideea?

  100. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    schita de catedrala facuta de puric e asemanatoare cu corabia lui noe,asa ca,uitati va mai bine,daca puteti,si dupa,vorbiti,daca aveti ce.

  101. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @opincuta
    mai degraba cu vaporul dlui Basescu...

  102. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pai de ce nu faceti un portret lui andreicut?
    deconspirarea fostilor securisti popi si din biserica romana

  103. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne Ajuta,

    De ce oare atat de multe opinii care judeca semenul.... In orice s-ar face sau ar face unii, sfinti parinti sau unii crestini , noi semenii de rand putem sa spunem macar atat : - DOAMNE FIE VOIA TA SI NU VOIA NOASTRA. AMIN.

  104. Apostolescu Gerard

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ala este un templu nu arata a biserica ortodoxa.Antihristul cind va veni o sa fie tare multumit de templu.Singurul lucru care-l va deranja e crucea asa ca o va da jos.Asa ca trebuie ascultati sfinti astia putini ramasi sa facem ce spun ei ca sa ne fie bine.

  105. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dan puric = fals ortodox,mason care induce in eroare opinia publica,se foloseste de numele lui Papacioc si Parvu sa castige increderea,mare atentie la masonul asta

  106. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sustin cu tarie proiectul parintelui Justin si sunt intrutotul impotriva proiectului actorului Dan Puric.Trebuie sa stim totusi,ca nimic bun si placut Lui Dumnezeu nu se face fara unele necazuri.Oricum planul Lui Dumnezeu si vaia Sa va birui.Mult respect fratilor ADMIN.Doamne ajuta!

  107. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De mii de ani constructori cu frica lui Dumnezeu construiesc Biserici si o fac foarte bine. Atat Dan Puric, dar mai ales Radu Mihailescu isi cunosc foarte bine meseria iar celor care nu au de'a face cu Biserica in calitatea ei de monument si de Casa a Domnului CONSTRUITA PE PAMANT le spun politicos sa nu'si mai bage nasul unde nu le fierbe oala!

  108. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    desi,probabil,subiectul este deja depasit , pun intrebarea: ce se doreste a se construi , un monument sau o biserica ? Domnul Puric propune un monument , iar parintele Iustin propune o biserica. In rest , este o galceava gratuita,in bunul nostru stil ortodox romanesc ; pentru ca si intre ortodocsi suntem unici.

  109. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In luna august 2009 am facut un tur al Romaniei, am trecut pe la mai multe manastiri.
    La Aiud cand am ajuns, m-am intalnit cu Parintele Iustin Parvu, Parintele Ioan, fratele Parintelui Petroniu si altii calugari. Am ramas blocat vazandui in altarul Monumentului de la Aiud.
    Parintele Iustin era foarte suparat pe Dan Puric, pentru ca a intervenit la Patriarhie cu proiectul sau ( al lui Dan Puric), trecand peste hotararea Parintelui Iustin de a face acolo o manastire.
    Pe 5 si 6.11.2009 am fost la Petru Voda, din cate am inteles, la Aiud se va construi o manastire, asa cum vrea Parintele Iustin.
    - CEI CARE NU STIU DESPRE CE ESTE VORBA SA NU SE MAI BAGE AIUREA.
    - CONCLUZIA MEA CU PRIVIRE LA DAN PURIC: MASONUL TOT TRADATOR RAMANE. SA VANDUT SI EL UN PIC. M-A DEZAMAGIT TOTAL, IN OCHII MEI NU SE VA REABILITA NICIODATA.

  110. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Scuze. Rectific data cand am fost la Petru Voda, 5 - 6.12.2009

  111. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Toti cei care nu sustineti proiectul lui dan puric sunteti cam limitati in gandire. M-am saturat de horortodoxie...preotii sunt marea majoritate limitati, si al fel sic ei care ii urmeaza...Habar nu aveti ce e aia arhitectura.

  112. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca esti...arhitec...precum scrii,m-am cam lamurit...Cat despre ortodoxie si preoti,sa-ti fie rusine,nu esti tu cel mai indrituit sa judeci! Poate ca Dumnezeu va avea grija sa-ti arate si pe una si pe cealalta...Poate ca atunci,vei afla ce inseamna

  113. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hei,voi de la WORDPRESS,de ce nu apare pe mesaj tot ce am scris,ASA CUM AM SCRIS???

  114. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca esti...arhitect...precum scrii,m-am cam lamurit...Cat despre ortodoxie si preoti,sa-ti fie rusine,nu esti tu cel mai indrituit sa judeci!Poate ca Dumnezeu va avea grija sa-ti arate si pe una si pe cealalta...Poate ca atunci,vei afla ce inseamna ...

  115. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    admin,este a 3-a oara ca imi "papa"ultimul cuvant,fara de care ceea ce am spus nu are nici un inteles...

  116. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    probabil etse un cuvant licentios si il exclude automat.. scrie-l cu punct intre litere

  117. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Gabi M.
    Nu este asa de importanta persoana mea.. Parintele e BINE! Slava Domnului. El e cel care ne da pofta de viata si curaj de a marturisi.

  118. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Gabi M.
    Multumesc

  119. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu sunt arhitect, dar nu comentez ceea ce vad in imagini, pentru ca nu asta mi se pare acum, in stadiul incipient, esential. ceea ce mi-a atras atentia citind despre acest proiect este nu forma, ci FUNCTIUNEA, destinatia finala pe care fiecare dintre cele doua proiecte o sustine. si aceasta "nuanta", coroborata cu zvonurile despre existenta in masonerie a dlui puric, de altfel foarte paradoxala in aparenta, isi gaseste un oarecare sens. ce doresc sa spun? despre ce diferenta vorbesc? despre diferenta enorma dintre un asezamant bisericesc ortodox, avand in centru biserica si tot ceea ce e legat de ea, posibil o viitoare manastire, si un centru cultural, cu tot ceea ce implica el, cu anexa lui o "capela ortodoxa", ceea ce inseamna o deturnare, presupun intentionata si cu bataie lunga, a sensului si gestului firesc originar, al Parintelui Iustin. aceasta tehnica, foarte uzitata in ultimile decenii, ce urmareste in ultima faza profanarea sacrului autentic, mi-a dat de gandit in momentul in care am descoperit "diferenta". de aici si pana la zvonistica aferenta, nu a mai fost decat un pas. pacat, pacat ca exista si categoria asta, destul de infama, a lupilor in blana de oaie, mai bine lupii sa fie lupi si oile , oi, macar sa nu ai dupa ce regreta, macar sa nu stii ca trebuie sa te indoiesti atat de mult de oricine. pacat, pacat.

  120. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ce e interesant e faptul ca aici se discuta despre acest proiect sustinut de dan puric, proiect care acum arata cu totul altfel, cred eu mult mai bine ca cel postat pe aceasta pagina si cel clasic ortodox. Gabi m. : prin limitat ma refeream, in domeniul arhitecturii, in rest tot respectul pentru preotii adevarati.
    http://www.anualadearhitectura.ro/proiecte/30/8

  121. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ arh_tect: Vezi aici: http://saccsiv.wordpress.com/2011/01/05/foto-daca-acesta-e-noul-proiect-pentru-manastirea-de-la-aiud-deja-e-prea-mult/ Scuza-ma,dar iti parecesta este proiectul unei BISERICI ORTODOXE ROMANE ?!? Domnul sa te lumineze!

  122. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Errata correggi: @ arh_tect: Vezi aici: http://saccsiv.wordpress.com/2011/01/05/foto-daca-acesta-e-noul-proiect-pentru-manastirea-de-la-aiud-deja-e-prea-mult/ Scuza-ma,dar iti pare ca acesta este proiectul unei BISERICI ORTODOXE ROMANE ?!? Domnul sa te lumineze!

  123. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am raspuns dar vad ca nu apare...ma cam plictiseste pagina asta...Da Gabi M. , proiectul sustinut de Dan Puric e mult mai bun...studiati arhitectura, si lasati aminitirile. va tot laudati cu manastirile facute de un depravat pe numele sau Stefan cel mare.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @arh_tect
      uite noi chiar preferam sa ramanem cu Sfantul Stefan cel Mare si nu cu politrucii de azi, gen Dan Puric.

  124. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ arh_tect: despre TRADITIE ai auzit,draguta?!?Acest tip de arhitectura face parte din TRADITIA ORTODOXA ROMANA,nu acel cuibar de pupaza,in care "arhitectul" puricelui a pus niscai oua la clocit...Nu intentionez sa studiez arhitectura,dragule,nu face parte din pasiunile mele,dar acest "proiect" seamana cu "maslina trasa in teapa" din Piata Palatului si pare sa aiba aceiasi intentie:sa ia in deradere tot ce are sfant si drept aceasta NATIUNE!Si daca tot te plictiseste aceasta pagina,n-ai decat sa ne lasi...Suntem multi,noi,cei care venim aici cu drag!

  125. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am auzit si de traditie, si nu prea sunt de acord cu ea. Daca esti tare, gaseste-mi in Biblie unde scrie ca traditia e buna dragul meu Gabi M

  126. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ arh_tect...draguta,imi pare tare rau pentru tine,daca,desi "ai auzit de TRADITIE"...nu prea esti de acord cu ea...sa stii ca ORTODOXIA nu te intreaba pe tine daca esti sau nu esti de acord...ORTODOXIA ESTE SAU NU ESTE!!! Iar TRADITIA FACE PARTE DIN ORTODOXIE,sau si mai bine spus,ESTE INSASI ORTODOXIA!!! ORTODOXIA nu se poate schimba,ORTODOXIA ESTE ACEASTA,si,asa cum am mai scris si mai sus,ESTE SAU NU ESTE!!! @ admin:Fratioare,te rog,cred ca ar fi timpul sa inchizi/opresti aceste discutii...Acest domn,vine aici pe site numai si numai pentru a provoca...Apoi,sunt aproape doi ani de cand se discuta acest subiect,aici,pe acest articol...Apara Doamne,miluieste,mantuieste si binecuvinteaza aceasta NATIUNE si SFANTA BISERICA ORTODOXA!

  127. Ioan Marinoiu, ortodox, veterean de razboi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Regina Elisabeta, sotia Regelui Carol I al Romaniei.
    (articol semnat de Maria Ionita, aparut in Lumea Libera nr.567, 14/08/1999. din care citez:
    Moartea unicului ei copil principesa Marioara a facut-o sa ramana deosebit de sensibila fata de tot ce avea atingere cu universul copilariei. i.c.). Iata ce a spus prima noastra Regina educata si crescuta in credinta catolica si luterana germana, despre copii romani, si prin copii, despre situatia poporului roman, citez : (O deosebita bucurie a mea sunt ochii copiilor din Romania. Asa ochii nu se mai vad nicaeri, trecand de la negru cel mai inchis, prin caprui si verde pana la albastul gingasi, dar totdeauna enormi de mari, mult mai mari decat obrajii cei plapanz in care stau ca niste stele si de unde te privesc asa de umezi incat ti se topeste inima……..Privirile acelea te uimesc, te induiosaza ca tot ce a rezultat dintr-o indelungata suferina a mai multor generatii, statornicindu-se intr-o expresie. chear si ochii copiilor cuprind in privirea lor nevinovata intristarea unui neam intreg.

    In autograful din cartea de impresii de la Capsa (1907), pe unde au trecut politicieni, artisti dramatici, compozitori, straini, Regina Elisabeta a cugetat. « Nu exista decat o fericire : indeplinirea datoriei.
    « Nu exista decat o mangaiere : munca fara preget. « Nu exista decat o bucurie : pretuirea frumosului si respectiv. « Tot omul poarta in sine un Prometeu creator rebel si martir » ….. »Pamantul nu este un Paradis si el nu este locuit de ingeri. Dar oamenii pot deveni sfinti si de asemenea se pot naste cu aripi si pot sa faca pamantul frumos ca un Paradis, printr-un singur lucru : pasiunea sacrificiului (i.c.)

    Intristarea vazuta de Regina Elisabeta in ochii copiilor a unui intreg neam, este urmarea suferintei transmisa prin ochii copiilor, din generatie in genaratie de multe secole, mai precis, de cand poporul roman a fost rupt spiritual si cultural de leaganul latin. (I.M.). Citez din L.L. mai sus mentionat. Articolul « De vorba cu Serban Orascu, care spune: Dupa Schisma din 1054 din pacate prea putin s’a indentificat (asa zisa slavona), iar din epoca fanariotilor, limba greaca, incetul cu incetul, biserica ortodoxa a devenit mai degraba o forta dogmatica, straina de interesele redesteptari nationale.

    Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a interzis limbile medio-bulgare si greaca in bisericii nu de alta, dar credinciosii nu intelegeau absolut nimic din slujbele tinute in principatele romane unite…..,Biserica s’a transformat intr-o putere (in sensul negative al cuvantului), inclinat spre inactivitate politica si sociala si plecata stapanirii in virtutea unei absurde traditii bizantine. De aici si filozofia profind nociva ”Capul plecat sabia nu-l taie » ….Daca Doamna Clara, sotia lui Vlaicu Voda care a incercat sa introduca catolicatolcismul in Tara Romaneasca, daca ar fi reusit, altul ar fi fost destinul tarilor romane (i.c.)
    Daca Tarile Romane treceau la catolicism, Regina Elisabeta ar fi vazut in ochii copiilor romani nu intristare ci, bucuri cum il avea copii din tara de unde venise Majestatea Sa, din Germania catolica a papilor, si a protestan tanilor lui Luther. Tara care a dat lumii marii filozofi precum Kant, Schiller, Gothe, Hegel, Heidegar, Schopenhaur etc.
    Biserica noastra ortodoxa, condusa de generatia de preoti educati in spiritual minciuni comuniste, sau inclinat spre inactivitate politica si sociala, plecata stapaniri in virtutea decadentei traditiei bizantine. Traditia urelor impotriva culturii occidentale. Preotimea ortodoxa cu o brutalitate vrednica de Evul Mediu, au decapitat Biserica Unita Greco-Catolica, pentru marea vina a unitiilor ca ei, la 1697/1700, sau intors la civilizatia occidentala, la latinitatea westica de care noi romanii apartinem prin dreptul singelui si, prin dreptul istoric. Columna lui Train n-e este certificatul de nastere.
    Biserica ortodoxa a romanilor condusa secole de calugarii straini de neam, a fixat romanilor ideia ca ortodoxia este , sau O fi, nu contest, dar ma intreb/ sa ne intrrebam , de ce toate tarile catolice, protestante si neoprotestante sunt civilizate si bogate, si de ce, toate tarile ortodoxe sunt sarace si inapoiate, inclusuv, Rusia, tara cu cel mai mare potential economic. Raspunsul este simplu, Biserica ortodoxa in locul de scoli, si activitati sociale, a pus accent pe »misticism si pe superstitii ». Catolicii au civilizat lumea prin cele 166 de Universitati raspandite pe toate Continentele.

    Cititorule, priveste Europa Occidentala, USA, Canada sunt cu 2-3 sute de ani inaintea noastra, este timpul ca noi romanii ortodoxi sa reflectam asupra situatiei in care ne aflam, sa judecam si cu capul nu cu sufletul. O mie de ani am judecat numai cu sufletul fapt pentru care ne aflam la periferia lumii civilizate.
    Daca am fi judecat si cu capul, mintea. Regina Elisabeta nu ar fi vazut in privirea copiilor intristatea unui neam. Am vrut/vrem, sa ne falim ca suntem ortodoxi, adepti ai culturi inapoiata balcanice Unde-i « misticism si superstitii » vai de picioare. De la 1848 tot cantam Desteapta-te romane, si tot nu ne-am desteptat
    2 Sept 1999 Ioan Marinoiu, ortodox, veteran de razboi, USA.

  128. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    suntem mintiti si vanduti chiar de unii pe care ii consideram ortodocsi, dar parintele iustin ne-a avertizat de asta.
    Ca puric vor mai veni ... sa fim pregatiti. Doamne Ajuta !

  129. KGB-ISTUL ILICI

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Interesul d-lui D.Puric este contrariu intereselor securisto-comunistilor din politica romaneasca...a majoritatii politicienilor care vor sa mentina prostimea in mizerie si ignoranta,pentru a-i putea manipula mai usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*