S-a întâmplat în Transilvania, Ardealul Sfânt

În 14 septembrie 1940, în comuna IP, judeţul Sălaj au fost comise cele mai teribile atrocităţi din lumea modernă. Mai precis în noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940 trupe ale regimentul 201 motorizat Budapesta, împreună cu unii localnici maghiari şi cu membri ai organizaţiei Nemzetőrség (“Straja naţiunii”) au declanşat un holocaust în comuna Ip din judeţul Sălaj, precedat de torturi şi violuri. Populaţia română a fost supusă unor torturi, printre care smulgerea unghiilor, ruperea oaselor cu bâte şi paturi de armă. Mai mulţi copii au fost sfârtecaţi cu baionetele, aşa cum, potrivit unor surse, ar fi sugerat în 1935 Dücső Csaba (unul dintre pseudonimele scriitorului ardelean Loránd Daday, 1893-1954) prin intermediul unui personaj din cartea Nincs kegyelem (Fără milă) – carte care însă potrivit unor surse maghiare nu ar fi existat. Masacrul a durat până la 15 septembrie 1940, când guvernul Marii Britanii a somat autorităţile Ungariei să înceteze pogromul.

Vizionaţi acest documentar cutremurător.

[googlevideo=https://video.google.com/videoplay?docid=1186253006957763138&ei=csvHSIaRI5OsiALV1JTNAg&q=transylvania]

Pericol pentru…hun(gur)i : veţi avea război cu Dacii !!!

11 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tare emotionant!
    Tragic, nu am cuvinte! Dumnezeu sa-i ierte!
    Nu trebuie uitata tragedia aceasta!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cutremurator, oribil! Urmasii barbarului Attila in plin secol XX comit acte de barbarie inimaginabila. Iar azi cer drepturi in tara noastra! Ar trebui trasi in teapa, in frunte cu Marko Bela si Tokes.
    Turcii in peste 100 de ani de stapanire fanariota (1711-1821) n-au distrus biserici crestine, n-au ucis preoti si crestini simpli. Ungurii, in doar 4 ani de stapanire (1940-1944) au distrus nenumarate biserici, au ucis zeci de mii de oameni pt simplul fapt ca erau romani. Ar trebui sa scrieti si despre uciderea, printre altii, a protopopului Aurel Munteanu din Huedin, sept 1940. Acestuia, dupa ce a fost desfigurat, i s-a bagat pe gura un par ascutit si l-au scos prin ceafa. Asa a murit in chinuri groaznice acest martir al neamului si al Bisericii - ucis pt ca era preot ORTODOX, ungurii avand mare ura contra romanilor ortodocsi si grec-catolici. Mentionam ca la uciderea lui a participat un cleric romano-catolic si pastorul reformat maghiar.
    Ar trebui cunoscute cat mai mult aceste marturii ale cruzimii ungurilor-pagani din secolul XX si chiar XXI - vezi ce se intampla azi in Covasna-Harghita-Satu-Mare-Mures.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este foarte bine că amintiţi lucrurile acestea. Dar răul făcut de ocupaţia ungurească a Ardealului de Nord este de fapt mult mai mare. Ei au trimis să moară la Auschwitz evrei şi români din Ardealul de Nord. Este păcat că moartea evreilor este amintită fără a se spune nimic despre moartea româniior la Auschwitz. Mai mult, propaganda ungurească internaţionalizată spune acum că echipele care i-au strâns pe evreii din Ardealul de Nord şi i-au trimis la Auschwitz erau alcătuite din români!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu mai instigati lumea cu asemenea articole..e deplorant.
    E trist ce s-a intamplat..dar asta e istoria, toate popoarele au facut ce au facut.. acelea au fost timpurile.. azi e altceva.. eu zic mai bine ca am putea convietui toti in liniste si pace fara instigari nationaliste si sovine.
    Laura

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Laura
    Articolul si comentariile noastre nu reprezintă "instigari nationaliste si sovine". Crimele oribile de la Ip şi Auschwitz nu au existat, aceasta vreţi să spuneţi ?

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Inca o data, prin aceste marturii, se dovedeste "dragostea" fratilor nostri unguri pt concetatenii lor. Sunt f. curios cum ar fi reactionat populatia maghiara daca in inaintarea lor prin Ungaria, in 1944-45, Armata Romana ar fi intors "serviciile" pe care armata maghiara le-a facut populatiei romane din Ardealul cedat. In schimb trupele romane s-au comportat civilizat, mai mult chiar decat era cazul cu asemenea barbari si nenorociti, dand populatiei maghiare de mancare din propriile rezerve. Ce e mai grav e ca nu se aude nici macar un ''ne pare rau" din partea autoritatilor maghiare , care prin slabiciunea autoritatilor noastre continua sa sfideze o tara si mai ales pe urmasii celor care in acele zile au murit nevinovati. Rusine poporului maghiar si mai ales rusine actualei conduceri a Romaniei care parca uita trecutul si tolereaza niste gesturi total neadecvate din partea reprezentantilot acestei minoritati caruia i se acorda prea multe drepturi avand in vedere purificarea etnica, pt ca asta s-a incercat atunci, la care a fost supusa populatia, sa nu uitam MAJORITARA romana.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa-ndrazneasca miseii! Dacii sunt inca aici de paza...

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poporul acesta a fost martir de la inceput si va fi probabil pana la sfarsit .... si din pacate oameni ca Mircea sau Vlad Tepes nu s-au mai nascut de mult in tara noastra...
    "Oare, în veci ne va lepăda Domnul şi nu va mai binevoi în noi? "

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ''Laura'',...ar trebui sa te abtii,...k dak te-as cunoaste poate ti-as da si o ''mama'' de bataie,..si sa nu crezi k sunt vreun incult,..totusi,.fara lipsa de modestie sunt doctor,..(asta conteaza mai putin),..dar vreau k sa stii k spiritul lor de huni inka nu a disparut si nu o sa dispara niciodata,.banuiesc k tu habar nu ai de crimele facute la revolutie de catre unguri in satele din harghita si covasna in 1989,..cand au omorat toti politistii si sefii de post,..le-au violat nevestele, pe unii ia-u decapitat si le-a infipt capu' in pari si au fost ridicati in curtea postului din comuna,...deci ai face bine sa bagi la cap...

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intr-adevar , dureros. Ei sunt adevaratii eroi ai Romaniei. Ma doare sa vad ca acesti oameni nu sunt bagati in seama de autoritati. Dumnezeu sa va binecuvanteze !!!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SPER CA TOTI UNGURI DIN ROMANIA SI TOTI CEI CARE VOR PAMANTUL ASTA SA CRAPE.

    Mari scarbe si acum au UDMR aici maximul de tupeu fantastic eu cred ca numai exista conducatori in Romania asa cum au fost odata pacat pt jertfele facut de Stramosi nostri Sper ca DUmnezeu sa faca Dreptate si sa numai fie picior de ungur in tara Romaneasca.

    Toata stima pt cine a facut acest filme sa l faca mai mare si mai frumos sa vada lumea intreaga ce au facut unguri aici in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*